Tgrt Haber
08 Nisan 2019 09:18

Trump ayrılığı açıkladı!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen'in görevinden ayrılacağını açıkladı.

Trump ayrılığı açıkladı!
trump

Bakan Nielsjen ile Beyaz Saray'da görüştükten sonra Twitter hesabından  açıklama yapan Trump, "İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen görevinden ayrılacak  ve kendisine hizmetleri için teşekkür etmek istiyorum." paylaşımında bulundu.

Trump ayrıca, "Mevcut ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza Müdürü Kevin  McAleenan'ın İç Güvelik Bakan Vekili olarak atandığını duyurmaktan memnuniyet  duyarım. Kevin'e iyi iş çıkaracağı konusunda güveniyorum." ifadesini kullandı.

Amerikan medyasında yer alan iddialara göre, Trump, Nielsen'in Orta  Amerika ülkelerinden gelen göçmenlere sığınma başvurusu yapmalarına izin vermeye  devam etmesi konusunda rahatsızdı.

Ayrıca, Nielsen'in Beyaz Saray'a istifa etmek üzere gitmediği iddia  edilirken Bakanın Beyaz Saray'a Göç ve Gümrük İdaresinin başına yapılan atamalar  ve bu birimde yapılan bazı önemli görev değişikliklerini Trump'la görüşmek için  gittiği öne sürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...