Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ocak 2018 19:38

Trump bilgisayar oyunundaki uçağı Norveç'e sattı

ABD Başkanı Donald Trump, Norveç Başbakanı’nı ağırlarken Oslo’ya F-52 model uçaklardan sattıklarını söyledi. Ancak böyle bir savaş uçağının sadece Call of Duty isimli oyunda yer alması sosyal medyada alay konusu oldu.

Trump bilgisayar oyunundaki uçağı Norveç'e sattı
abd,trump,dünya

Beyaz Saray’da Norveç Başbakanı Erna Solberg ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump yine çok ilginç bir açıklama yaptı. Trump, ABD’nin Norveç’e Kasım ayında F-52 ve F-35 savaş uçaklarını teslim etmeye başladığını söyledi. Bu ilginç açıklamanın üzerine ABD Başkanı sosyal medyada alay konusu oldu. Çünkü gerçekte ABD, F-52 isimli bir uçak üretmiyor. Bu model yalnızca bir bilgisayar oyunu olan Call of Duty’de yer alıyor.

ABD, F-52 tipinde bir uçak üretmiyor. Ancak Norveç’e 52 adet F-35 savaş uçağı satışı yapıldı. Bunlardan ilk üç tanesinin teslimatı da Kasım ayında gerçekleştirildi. Basın açıklaması sırasında yaptığı hatayı fark eden Trump durumu toparlamak için, ''Toplamda 52 sattık ve bir kısmı şimdiden verildi, hatta takvime göre erken teslim edildi. 10 milyar dolarlık bir sipariş sözkonusu” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...