Tgrt Haber
30 Temmuz 2018 22:35

Trump bir kez daha tehdit etti! Eğer onay alınmazsa...

Trump, bir kez daha hükümeti kapatma tehdidinde bulundu. ABD Başkanı Donald Trump, sınır güvenliğini sağlaması planlanan yasa tasarının kongreden onay almaması halinde hükümeti kapatacağını söyledi.

Trump bir kez daha tehdit etti! Eğer onay alınmazsa...
trump,tehdit,abd

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'nin Meksika  sınırına örülmesini istediği duvarı finanse eden bir bütçeyi onaylamaması  durumunda federal hükümetin kapanacağını belirterek, "Eğer ülkede yıllarca süren  tartışmalara rağmen sınır güvenliğini sağlayamazsak, hükümeti kapanmaktan hiç  çekinmem" dedi. 

ABD'ye resmi ziyarette bulunan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'yi  Beyaz Saray'da ağırlayan Trump, görüşmelerinin ardından konuğuyla beraber ortak  basın toplantısı düzenledi.

Trump, gazetecilerden gelen sorular üzerine Kongre'nin Meksika  sınırına örülmeye başlanan duvar için gerekli finansmanı içeren bütçeyi  geçirmemesi durumunda federal hükümetin kapanacağına yönelik tehditlerini  yineleyerek, "Eğer ülkede yıllarca süren tartışmalara rağmen sınır güvenliğini  sağlayamazsak, hükümeti kapanmaktan hiç çekinmem" ifadesini kullanan Trump, duvar  finansmanı için 25 milyar doların kırmızı çizgisi olup olmadığı sorusuna, "Benim,  Obama'nın tersine kırmızı çizgilerim yok." yanıtını verdi.

Trump'ın bu açıklaması, hafta sonu sosyal medya üzerinden yaptığı  benzer paylaşımların ardından geldi.

Kongre'deki Demokratları hedef alan Trump,  "Demokratlar duvar da  dahil sınır güvenliği için oy vermezlerse, hükümeti kapatmaya hazır olurum. Yeşil  kart çekilişi, yakala-serbest bırak uygulaması iptal edilmeli ve nihayetinde  liyakata dayalı göçmenlik sistemine geçmeliyiz. Ülkemize mükemmel insanların  gelmesine ihtiyaç duyuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Federal hükümetin "kapanması" ne demek?

Amerikan kanunlarına göre, Kongre 1 Ekim'de başlayıp, 30 Eylül'de sona  eren mali yıl için kalıcı bütçeyi onaylayamazsa geçici bütçelerle aranın  kapatılması gerekiyor.  Geçici bütçenin de onaylanamadığı dönemlerde harcama  yetkisini kaybeden federal hükümet kapanıyor.

Bu durum, yaklaşık 320 milyonu aşkın kişiye hizmet veren federal  hükümetin hayati hizmetler dışındaki tüm faaliyetlerini durdurması anlamına  geliyor. Bu süreçte, hayati olmayan kamu çalışanları zorunlu izne çıkarılırken,  ABD ordusu, CIA, FBI ve NSA gibi istihbarat kurumları, kamu hastanelerinde  çalışan doktor ve hemşireler, havaalanları ve hapishanelerdeki güvenlik  görevlileri gibi kamu çalışanları görevlerine devam ediyor.

"Hayati" personel kategorisinde yer alan bu çalışanlar, kapanma  dönemlerindeki maaşlarını genellikle Kongre yeni bir bütçe geçirene kadar  alamıyor.  Ülkede “hayati olmayan” hizmetler için çalışanların sayısı yaklaşık  850 binken, "hayati" personel sayısının 2 milyon civarında olduğu belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...