Tgrt Haber
05 May 2021 22:45

Trump Facebook'a ateş püskürdü

Kendi sosyal medyasını kuran ABD eski başkanı Donald Trump, Facebook'a ateş püskürdü. Trump, Ocak ayında düzenlenen baskının ardından Facebook tarafından kendisine yönelik yasağın devam etmesi kararına, "İfade özgürlüğü, ABD Başkanı'ndan alındı çünkü Radikal Sol çılgınlar gerçeklerden korkuyorlar" ifadelerini kullandı.

Trump Facebook'a ateş püskürdü
Trump,facebook,,trump sosyal medya,,beyaz saray,,abd,

Ocak ayında gerçekleşen ABD Kongresi Binası'nın etkisi devam ediyor. ABD eski başkanı Trump'ın sosyal medya kuracağını açıklamasının ardından Facebook'a yönelik eleştirileri devam ediyor. Kongre baskını sırasında kendisine yönelik yasağın devam etmesine tepki gösteren Trump'dan  Facebook, Twitter ve Google’a yönelik sert tepki geldi. Kendisine yasak uygulayan 3 firmanın davranışı "tam bir rezillik ve utanç" olarak nitelendiren Trump, üç şirkete "yozlaşmış sosyal medya şirketleri" adını verdi. Trump ayrıca şirketlere yaptıklarının "siyasi bedelini" ödemeleri konusunda ısrarda bulundu.

"ÜLKEMİZİN HALKI BUNA TAHAMMÜL ETMEYECEK"
 

ABD eski başkanı Trump, "İfade özgürlüğü, ABD Başkanı'ndan alındı çünkü Radikal Sol çılgınlar gerçeklerden korkuyorlar, fakat gerçek her zamankinden daha büyük ve daha güçlü bir şekilde ortaya çıkacak. Ülkemizin halkı buna tahammül etmeyecek. Bu yozlaşmış sosyal medya şirketlerinin, bir daha asla seçim sürecimizi yok etmelerine ve yok etmelerine izin verilmemelidir" ifadelerini kullandı.
 

GÖZETİM KURULU'NDAN TRUMP'A DESTEK

ABD eski başkanı Trump'ın yanı sıra Gözetim Kurulu'da açıklamalarda bulundu. Facebook'u sert sözlerle eleştirilen kurul, Trump'a nedensiz ceza verildiğini öne sürerek kararın tekrar gözden geçirilmesini istedi.  Gözetim Kurulu tarafından yapılan açıklama sonrası Facebook, Trump'ın hesabının geleceğini belirleme sözü verdi ancak Trump'ın o zamana kadar hesabı askıda kalacak

ABD HALKI İKİYE BÖLÜNDÜ

Öte yandan ABD halkı ise Trump ile sosyal medya devleri arasındaki tartışmada ikiye bölündü. Kimisi eski başkan Trump'a uygulanan yasağı desteklerken kimisi ise haksız buldu.

BEYAZ SARAY TARAFSIZ KALDI
 

Öte yandan eski başkan Trump ile sosyal medya arasındaki tartışmaya Beyaz Saray'dan taraf olmayacağına dair açıklama geldi.  Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki yaptığı açıklamada, "Bu bağımsız bir Kurul'un kararı ve eski Başkan'ın sosyal medya platformunun geleceği hakkında herhangi bir yorum yapmayacağız" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...