Tgrt Haber
30 Mart 2019 16:42

Trump, Meksika sınırını kapatma tehdidini yineledi

Duvar için kaynak arayışlarını sürdüren ABD Başkanı, göçmen akınının kesilmemesi halinde "Uzun süreliğine kapatırız. Dalga geçmiyorum" dedi.

Trump, Meksika sınırını kapatma tehdidini yineledi
Trump, Meksika,

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika'nın ABD'ye göçmen  akışını engellememesi durumunda sınırı gelecek haftadan itibaren kapatabileceğini  söyledi.

Florida'da basın mensuplarına konuşan Trump, Meksika'nın ABD'ye göçmen  akışını durdurmaması halinde, bu ülke ile olan sınırın gelecek haftadan itibaren  kapatabileceğini belirtti. Trump, "Uzun süreliğine kapatırız. Dalga geçmiyorum."  dedi.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, Trump'ın açıklamalarının  ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Meksika'nın tehditlere göre hareket  etmediğini, ülkesinin ABD'nin sahip olabileceği en iyi komşu olduğunu kaydetti.

Trump'ın açıklamalarından önce Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel  Lopez Obrador, ülkesinin göçmen kaçakçılığıyla mücadelede elinden geleni  yaptığını ifade ederek, ABD ile iyi ilişkilere sahip olmak istediklerini dile  getirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...