Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 07:03

Trump sosyal medya devlerine savaş açtı

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Trump ile sosyal medya şirketleri arasındaki gerilim sürüyor. Trump, Facebook, Youtube, Twitter ve Google'a dava açmaya hazırlanıyor.

Trump sosyal medya devlerine savaş açtı
donald trump,,facebook,,youtube,,twitter,,ABD,,dava,,Google,

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Trump ile sosyal medya şirketleri arasındaki gerilim sürüyor. Yine ateş püsküren Trump, sosyal medya devleriyle hesabının daha kapanmadığını gösterdi. Olayların odağındaki isim Donald Trump, New Jersey’deki golf kulübünde açıklamalarda bulundu.

Trump, 6 Ocak’taki Kongre baskını sonrası kendisine sansür uyguladığı gerekçesiyle Facebook, Youtube, Twitter ve Google'a dava açacağını söyledi.

Trump, şirketlere ve CEO’larına karşı davacı olacağını ifade etti. İletişim Ahlak Yasası’nın ihlal edildiğini öne süren Trump, Florida’da mahkemeye gideceğini ifade etti.

Eski başkan söz konusu şirketleri Amerikan yönetiminin fiili sansür kolu olarak niteledi. Salgın sırasında da aynı firmaların benzer tutumuyla karşılaştığını da belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...