Tgrt Haber
11 Aralık 2015 13:54

Trump'ın ismi o projeden silindi!

Seçim kampanyasındaki Müslüman karşıtı sözleriyle gündeme gelen ABD başkan aday adaylarından Donald Trump'ın ismi ve resmi Dubai'den silindi.

Trump'ın ismi o projeden silindi!
ABD,konut,İslam,Dubai,emlak,Reklam,Ortadoğu

ABD'de Müslümanların ülkeye alınmasına yasak getirilmesini isteyen Cumhuriyetçi Parti'nin aday adaylarından Trump'ın ismi ve resmi Dubai'deki golf sahası ve konut projesinden kaldırıldı. 
Akoya isimli konut projesinin Reklam panosunda, Trump ve kızı Ivanka'nın golf oynarken resmi bulunuyordu. Ülkenin en büyük emlak şirketlerinden Damac Gayrimenkul ait projenin reklam panosunda resmin bulunduğu alan boş kalırken, konut projesinin sloganı olan "Dubai'nin Beverly Hills'i" yazılı pano kaldı. Ayrıca Trump'ın isminin yazılı olduğu dev harflerden oluşan tabelanın taşları da konut projesinin duvarından sökülerek kum zemine bırakıldı.
Konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, şirket daha önce "ne Trump'ın kişisel veya siyasi gündemine ne de Amerikan iç siyasetine ilişkin" yorum yapmayacağını bildirmişti.
Ortadoğu'da özellikle körfez ülkeleriyle yıllardır iş bağlantıları bulunan Trump'ın ABD'de yürüttüğü başkanlık kampanyası ve İslam hakkındaki söylemleri, Arap dünyasında büyük tepki çekmişti. Daha önce de Dubai merkezli Landmark Grup, mağazalarındaki Trump dekor ürünlerini satıştan kaldırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...