Tgrt Haber
22 Mart 2019 23:25

Trump'ın Kuzey Kore paylaşımı kafaları karıştırdı

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Bugün açıklanan Kuzey Kore yaptırımlarını geri alıyorum." şeklindeki açıklamasına karşın, söz konusu ülkeyle ilgili herhangi bir yaptırım kararı bulunmaması şaşkınlığa neden oldu.

Trump'ın Kuzey Kore paylaşımı kafaları karıştırdı
trump,

ABD Başkanı Trump'ın Twitter'dan yaptığı Kuzey Kore paylaşımı Amerikan  kamuoyunda tartışma oluşturdu.

Trump, paylaşımında, "Kuzey Kore üzerinden mevcut yaptırımlara büyük  miktarda ilave yaptırımların getirileceği ABD Hazine Bakanlığı tarafından bugün  açıklandı. Bu ilave yaptırımların geri çekilmesi talimatını verdim." ifadelerini  kullandı.

Kısa sürede kamuoyunda tartışmalara neden olan açıklama, bugün ABD  yönetiminin Kuzey Kore'ye ilişkin herhangi bir yaptırım kararı almamış olması  dolayısıyla ilgi çekti. Amerikan medyası açıklamayı, "Trump, açıklanmayan  yaptırımları geri çekti." şeklinde yorumlanırken, kısa süre sonra Beyaz Saray  Sözcüsü Sarah Sanders'tan da bir değerlendirme geldi.

ABD Başkanı Trump ile Florida'da bulunan Sözcü Sanders, basın  mensuplarına, "Başkan Trump Kuzey Kore lideri Kim'i seviyor ve bu yaptırımların  gerekli olduğunu düşünmüyor." açıklamasını yaptı.

Ancak Beyaz Saray, açıklandığı söylenen Kuzey Kore yaptırımlarının ne  olduğunu belirtmedi.

Amerikan medyası, Trump'ın açıklamasıyla ilgili haberlerinde, ABD'nin  bugün İran'a yönelik yeni yaptırımlar getirdiğini ve dünkü Kuzey Kore ile ilgili  yaptırım kararının da iki Çinli firmayla ilgili olduğuna işaret etti.

ABD Hazine Bakanlığı, dünkü açıklamasında, Kuzey Kore’nin yaptırımları  delmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle iki Çinli taşıma firmasını yaptırım  listesine aldığını bildirmişti.

Trump ile Kuzey Kore lideri Kim, 12 Haziran 2018'de Singapur'da  yapılan tarihi zirvede ilk kez bir araya gelmiş ve kapsamlı bir anlaşmaya imza  atmıştı. Daha sonra iki lider 26-27 Şubat tarihlerinde Vietnam'ın başkenti  Hanoi'de bir araya gelmiş, ancak zirve beklenenden hızlı şekilde ve anlaşmasız  olarak sona ermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...