Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Haziran 2019 15:51

Trump’tan Kuzey Kore lideri Kim’e görüşme teklifi

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile görüşmek istediğini açıkladı.

Trump’tan Kuzey Kore lideri Kim’e görüşme teklifi
donald trump,,kuzey kore,,kim jong un,

ABD Başkanı Donald Trump, G-20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Japonya’da yaptığı açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile bu hafta sonu Kuzey ve Güney Kore sınırındaki silahsız bölgede buluşmak istediğini duyurdu. 

Başkan Trump yaptığı açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile bu hafta sonu, ”Oradayken, Kuzey Kore Başkanı Kim Jong Un ile sadece elini sıkıp, merhaba nasılsın demek için Kuzey ve Güney Kore sınırındaki silahsız bölgede buluşmak istiyorum”dedi. 

Trump, “Biz orada olacağız ve ben sadece bir duygu ortaya koyuyorum. Çünkü şu anda nerede olduğunu bilmiyorum. Kuzey Kore’de olmayabilir. Oradaysa, birbirimizi iki dakikalığına göreceğiz, tüm yapabileceğimiz bu ama bu görüşmenin iyi olacağını umuyorum diyen Trump, Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un ile “çok iyi anlaştıklarını” ifade etti. 
G-20 Zirvesi’nde yaptığı görüşmeler sonrasında Güney Kore’ye gideceğini açıklayan Trıump, Pazar günü ülkeyi terk ederek Washington’a dönmeyi planlanıyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...