Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Aralık 2019 12:42

Trump'tan Türkiye açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, "Türkiye'yi seviyorum. Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) ile iyi anlaşıyorum" dedi.

Trump'tan Türkiye açıklaması
trump,nato

NATO’nun kuruluşunun 70'inci yılına Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Kasım ayının başında açıkladığı ve yankıları süren açıklamaları damga vuracak. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere İngiltere’nin başkenti Londra’ya gelen ABD Başkanı Donald Trump, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile birlikte yaptığı açıklamada, “NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemek çok aşağılayıcı" ifadelerini kullandı. 
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, The Ekonomist dergisine verdiği röportajda NATO’nun beyin ölümü yaşadığını belirterek, “Şu an yaşadığımız NATO'nun beyin ölümüdür” ifadelerini kullanmıştı. 

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayacak NATO zirvesi öncesi Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Trump, görüşme sırasında BD-Türkiye ilişkilerine değindi. Türkiye'yi sevdiğini dile getiren Trump, “Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) ile iyi anlaşıyorum” dedi. Türkiye’nin Türkiye'nin kendilerine desteğini öven Trump, “Türkiye iyi bir NATO müttefiği” dedi. 
Türkiye'nin DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin yakalanması operasyonunda çok yardımcı olduğunu anlatan, Trump “Daha iyisini yapamazdı, daha fazla destek veremezdi” ifadesini kullandı. 
Trump, basın mensuplarının “NATO üyesi olarak kalmalı mı?" sorusuna ise bunun üyeler arasında tartışılacak bir konu olduğu yanıtını verdi. 

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD şirketlerinin avantajlarından faydalanmalarına izin vermeyeceğim. Eğer vergi uygulayacaklar ise ABD'de uygulayacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...