Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2014 06:16

Tuğçe Albayrak yaşam destek ünitesinden çıkartıldı

Almanya'nın Offenbach kentinde Sırp gençlerin saldırısı sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Tuğçe Albayrak, 23 yaşına girdiği bugün yaşam destek ünitesinden çıkartıldı.

Tuğçe Albayrak yaşam destek ünitesinden çıkartıldı
almanya, tuğçe albayrak, yaşam destek,

Almanya'nın Offenbach kentinde Sırp gençlerin saldırısı sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Tuğçe Albayrak, 23 yaşına girdiği bugün yaşam destek ünitesinden çıkartıldı.

Albayrak ailesi adına gazetecilere açıklama yapan İsmail Erel, Tuğçe'nin yaşam destek ünitesinden çıkarılarak, organlarının alınmaya başladığını söyledi.

Tuğçe'nin cenazesinin Almanya'da defnedileceğini ifade eden Erel, cenaze töreniyle ilgili henüz net bir planın olmadığını ailenin bu konuda daha sonra açıklama yapacağını kaydetti.

Tuğçe'ye saldıran kişilerin en ağır cezaya çarptırılmasını istediklerini belirten Erel, olay anını görenlerden polise başvurmalarını istedi.

Binlerce kişi Tuğçe için dua etti

Öte yandan Albayrak'ın bugün doğum günü olması nedeniyle yaşam destek ünitesine bağlı olduğu Sana Offenbach Hastanesi önünde yaklaşık 4 bin kişi toplandı.

Tuğçe için dualar eden binlerce kişi, hastane önünde mumlar yakıp, Tuğçe'nin fotoğraflarının bulunduğu alana çiçek bıraktı. Ziyaretçilerin duygu ve düşüncelerini Türkçe ve Almanca yazdığı kağıtlar ise hastane önündeki panolara asıldı.

Piyano çalmayı çok seven Tuğçe Albayrak için bir arkadaşı da hastane bahçesine getirdiği piyanosu ile resital verdi. Daha sonra üzerinde Tuğçe'nin resminin olduğu pasta, Tuğçe'nin teyzesi tarafından kesildi.

Bu sırada, aralarında Almanların olduğu bazı kişilerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Yüzlerce kişi de Tuğçe'nin fotoğraflarının olduğu panonun önünde bulunan deftere duygu ve düşüncelerini yazdı.

Hastane önünde üzerinde "Bugün hepimiz Tuğçe'yiz" yazılı pankart da açıldı. Tuğçe ile ilgili mesajların yazılı olduğu kağıtların yapıştırıldığı beyaz balonları gökyüzüne bırakan kalabalık, daha sonra sessizce dağıldı.

Etkinliğe Hessen Eyalet Meclis üyeleri İsmail Tipi ve Turgut Yılmaz da katıldı.

Hastane bahçesinde Albayrak ailesi adına basın mensuplarına açıklama yapan İsmail Erel, "Bugün Tuğçe yaşam destek ünitesinden çıkarılacak. Aİle buna onay verdi. Tuğçe'nin son arzusu organlarının bağışlanmasıydı, bu da yapılacak" dedi.

Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, bir radyoya yaptığı açıklamada, Tuğçe'ye liyakat nişanı verilmesi için girişimde bulunacağını söyledi.

Offenbach'ta 15 Kasım'da arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde 3 Sırp genç tarafından taciz edilen 2 Alman genç kıza yardım ederek, onları kurtaran Tuğçe Albayrak, restorandan çıktığı sırada Sırp gençler tarafından darbedilmişti.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Albayrak'ın beyin kanaması geçirdiği tespit edilmişti. Albayrak'ın beyin ölümü önceki gün gerçekleşmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...