Tgrt Haber
28 Ocak 2022 15:17

Tuna Kaya'dan çarpıcı dolar, altın ve Bitcoin tahmini! Kritik tarihleri verdi

Fed’in faiz kararının etkileri halen devam ederken TCMB’nin 2022 yılı enflasyon rakamını açıklaması piyasaları etkiledi. Dolarda yükseliş, altında düşüş ve kripto paralarda ise inişli çıkışlı hareketler yaşanıyor. “Dolarda yükseliş devam eder mi?”, “Altın fiyatları ne kadar düşer?, “Kripto paralar yükselir mi?” gibi sorular vatandaşın gündeminde. Kripto para piyasaları uzmanı Tuna Kaya, piyasaların seyrine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.

Tuna Kaya'dan çarpıcı dolar, altın ve Bitcoin tahmini! Kritik tarihleri verdi
kripto para,bitcoin,altın fiyatları,dolar

Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı küresel piyasaları etkilemeye devam ediyor. Dolar yükselişini devam ettirirken altın düşüşe geçti, kripto paralarda ise iniş çıkışlar söz konusu. Dün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) 2022 yılsonu enflasyon tahminini yüzde 11,8’den 11,4 puan artışla yüzde 23,2'ye yükseltmesi piyasaları etkiledi, özellikle doların ateşi yükseldi. Dolar, altın ve kripto paralardaki beklentilerse vatandaşın gündemindeki yerini koruyor.  TGRT Haber’de kripto para piyasaları uzmanı Tuna Kaya, piyasaların seyrine yönelik önemli yorumlarda bulundu. 

BİTCOİN 40 BİN DOLARA ÇIKABİLİR  

İlk etapta Fed’in açıklamalarının dijital para piyasalarında olumlu algılandığını belirten Kaya, daha sonra dijital piyasaların meselenin daha karışık olduğunu anlamasıyla kripto paralarda düşüşün yaşandığını söyledi.  Kaya, dolar endeksinin 100’ü aşması durumunda hem borsayı hem de kripto paraları vurabileceğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “ABD’de dolar endeksinde ve 10 yıllık taahhüt faizlerinde artış var. Ancak borsada sert düşüş söz konusu. Kripto paraları kademeli almak ve kademeli satmak önemli. İlk alım kademesi 40 bin, ikincisi 37 bin, üçüncüsü 34 bin seviyesidir. Geri kalan yüzde 25’i elimizde tutacağız. Yüzde 25’i de 29 bin ile 25 bin dolar seviyelerinde kripto paraya yatırabiliriz. Mart ayına kadar 40 bin dolar seviyelerini aşılacağını sanmıyorum ancak 40’bin dolara doğru kısmi ataklar olabilir. 40 bin dolara doğru Bitcoin ve altcoinleri satabiliriz.”

Tuna Kaya'dan çarpıcı dolar, altın ve Bitcoin tahmini! Kritik tarihleri verdi

İKİ TARİH KRİTİK 

Türkiye’de ekonomide atılan adımların doları 14 TL seviyesi altında tutmayı başardığını belirten Kaya, ancak önümüzde 2 kritik tarih olduğunu kaydetti. Bu tarihlerden birinin 3 Şubat tarihi olduğunu kaydeden Kaya, bu tarihte ocak ayı enflasyonunun açıklanacağına dikkat çekti. Diğer tarihin 15 Nisan tarihi olduğunun altını çizen Kaya, bu tarihte de döviz garantili mevduat fonlarının bozulacağını belirtti. Kaya, mayıs ayında turizm gelirleri nedeniyle Türkiye’de döviz girişi olacağını kaydederek “Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş her şeyi bozabilir, turizmi baltalayabilir” ifadelerini kullandı. 

DOLAR 13.90 SEVİYESİNİ GÖREBİLİR 

Doların 13.60 üzerinde kalması durumunda 13.90 seviyelerini görebileceğine dikkat çeken Kaya, aşağıda yönde 13.27 seviyesini kırması durumunda ise 12.60 seviyelerine gerileyebileceğini belirtti. Kaya, dolar kurunda birkaç ay ciddi bir hareket beklemediğinin altını çizdi. 

Kaya, ons altın fiyatlarını 2022 yılı için 2.000  ile 2.400 dolar arasında tahmin ettiğini belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...