Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Eylül 2014 17:21

Tunus'tan 'İsrailli yöneticilerin yargılanması' çağrısı

Tunus Cumhurbaşkanı Munsıf el-Merzuki, Filistinlilere yönelik "katliamlar" dolayısıyla İsrailli yöneticilerin yargılanmalarını istedi.

Tunus'tan 'İsrailli yöneticilerin yargılanması' çağrısı
Tunus, İsrailli yöneticiler, yargılanma çağrısı,

Tunus Cumhurbaşkanı Munsıf el-Merzuki, Filistinlilere yönelik "katliamlar" dolayısıyla İsrailli yöneticilerin yargılanmalarını istedi. Başkent Tunus'ta düzenlenen Uluslararası Filistin Konferansında konuşan Merzuki, "Cezadan kurtulma döneminin sona erdiğine inanıyoruz. Filistinlilere karşı suç işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanmaları gerekir. Bu siyasi değil, insani tutumdur" dedi. Filistinlilerin haklarını güvence altına alan kanunların ve anlaşmaların uygulanmasını isteyen Merzuki, "Siyonistler, Filistin halkına karşı işledikleri suçları durdurmalıdır" diye konuştu. Merzuki, New York'taki BM Genel Kurulu'nda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüştüğünü dile getirerek, "Abbas, bana İsrail'in savaş suçlarının yer aldığı onlarca dosyayı sunmak amacıyla Filistin'in Roma Sözleşmesini imzalama yolunda kararlı şekilde ilerlediğini söyledi" ifadelerini kullandı.
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kurucu temel anlaşması olan "Roma Sözleşmesi", 17 Temmuz 1998'de bu kentte düzenlenen diplomatik toplantıda kabul edilmişti. Suçları, mahkemenin nasıl çalışacağını ve devletlerin işbirliği için ne yapmaları gerektiğini tanımlayan sözleşme, 2008'e kadar 139 devlet tarafından imzalandı. Söz konusu sözleşmeyi imzalaması Filistin yönetimine, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'da işlediği suçlardan yargılanması için başvuru hakkı tanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...