Tgrt Haber
12 Kasım 2015 20:53

Türk-Amerikan toplumundan Obama'ya çağrı

ABD'deki Türk-Amerikan toplumu, Barack Obama'ya G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesinde çağrıda bulundu.

Türk-Amerikan toplumundan Obama'ya çağrı
obama, türk, amerikan,

ABD'de faaliyet gösteren 150 Türk-Amerikan kuruluşu adına Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi Eş Başkanları İbrahim Uyar ve Mehmet Toy tarafından Washington Post gazetesine ABD Başkanı Barack Obama'ya hitaben verilen tam sayfa ilanda, Obama'nın Antalya'daki G20 temaslarının verimli geçmesi temennisinde bulunuldu.

"Türk köklerine sahip Amerikalılar olarak, Türkiye ile ABD arasındaki dostluğa değer veriyoruz ve iki ülke arasındaki ilişkilerin her seviyede güçlendirilmesine güçlü desteğimizi ifade ediyoruz" denilen ilanda, Türkiye ile ABD'nin Kore, Afganistan ve Balkanlar'da omuz omuza çarpıştığı, Soğuk Savaş döneminde de tehditlere birlikte karşı durduğu hatırlatıldı.

Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi, ilanında Türkiye'nin bir kez daha bölgesinde terör belası ve savaş nedeniyle birtakım meydan okumalarla karşılaştığını belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye, 2,5 milyondan fazla sığınmacıya sınırlarını açarak güvenli bir liman sundu ve Türkler de acıların azaltılması için kalplerini açtı. Başkanımız ve Türkiye'nin dostu olarak, sizden milyonlarca Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı ve diğer ülke vatandaşı sığınmacının hayatlarının ve onurlarının korunması için Türkiye'nin muazzam çabasına yardımcı olmanızı istiyoruz. ABD, göçmenlerin kurduğu bir fırsatlar ve umut ülkesi olarak bu masum kadın, erkek ve çocukların acılarına kayıtsız kalmamalıdır.

Sayın Başkan, yardıma ihtiyacı olanlara ve hayat mücadelesi verenlere yardımcı olmalıyız. Türkiye'nin şiddet yanlısı aşırıcılığın hedefi olmasına, sınırlarındaki karışıklığın ülkeyi etkilemesine rağmen sığınmacılara yardım ettiği düşünüldüğünde, bunlar hepsinden daha önem taşıyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...