Tgrt Haber
24 Haziran 2015 15:26

Türk Büyükelçiliği yakınında bombalı saldırı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Türk Büyükelçiliği yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre en az 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Türk Büyükelçiliği yakınında bombalı saldırı
Somali,Mogadişu, türk büyükelçiliği, patlama,

Başkent Mogadişu'da bulunan Türk Büyükelçiliği yakınlarından geçen Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait konvoya bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda, aralarında asker ve sivillerin de bulunduğu en az 3 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi ise yaralandı. Yaralıların derhal çevredeki hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.
Polis tarafından yapılan açıklamada, bomba yüklü bir arabanın, Birleşik Arap Emirlikleri heyetine ait olduğu belirtilen askeri araca çarparak patladığı kaydedildi. Konvoydaki bir araçta bulunan Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçisinin saldırıdan sağ olarak kurtulduğu açıklandı.
Saldırı, El Kaide'nin Somali'deki bağlantısı olan Eş Şebab terör örgütü tarafından üstlenildi. Örgüt, geçtiğimiz Pazar günü de başkent Mogadişu'daki ulusal istihbarat ajansına ait bir eğitim tesisine önce bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlemiş ardından silahlarla içeriye girmişti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...