Tgrt Haber
18 Haziran 2014 19:48

Türk doktor Mehmet Öz'ün başı dertte

ABD'de televizyon programıyla ünlü Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz hakkında diyet ilaçlarını övdüğü için 'Yalan satıyor' iddiasında bulunuldu. Öz, ABD Senatosu'nda ifade verdi.

Türk doktor Mehmet Öz'ün başı dertte
abd, türk doktor, mehmet öz, ifade,

 Dünyaca ünlü Türk kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, ABD'de kendi adını taşıyan Dr. Öz Show'da zayıflattığını öne sürdüğü bitkisel ilaçlar yüzünden ağır bir suçlamayla karşı karşıya kaldı. Prof. Dr. Öz'ün 1 yıldan uzun süredir programında 'zayıflamanın en kolay yolu olarak' lanse ettiği 'garcinia cambogia' adlı Uzakdoğu bitkisi içerikli hapın onlarca yan etkisi olduğunun belirlenmesi üzerine ünlü cerrah ABD Senatosu'nda ifadeye çağırıldı. Missouri Senatörü Claire McCaskill’e, Salı günü ilaç hakkında bilgi veren Prof. Dr. Öz, Önerdiği ilaçların işe yaradığına inandığını belirten Öz de, bu ilaçları kendisi ve ailesinin de denediğini ifade etti. Ünlü doktor, Senato'nun ticaret, bilimle ve ulaşımla ilgilenen komitesinin tüketiciyi koruma ve ürün güvenliğiyle ilgilenen alt komitesinin önünde, "Benim işim izleyicilerimin umudu olmadığını düşündükleri zaman onlara amigoluk yapmak" dedi. İfade sırasında Öz, hiçbir zaman belli bir markanın ürününü önermediğini ve asla bu ilaç satışlarından para kazanmadığını belirtti. Bununla birlikte Öz, ifadesinde, “Eğer benim fotoğrafım veya görüntüm olan bir ürün reklamı görürseniz bilin ki bu benim iznim olmadan yapılmıştır ve bu illegaldir” şeklinde kendisini savundu. Senatör Dr. Öz’den bu tip ürünlerle ilgili genel ifadeler kullanmak yerine işe yaradığına inandığı ilaçların bir listesini yapmasını istedi. Blumenthal, bunun tüketiciler için daha faydalı olacağını ifade etti. Dr. Öz de, “Sizin de öneriniz ve desteğinizle bu listeyi hazırlayacağım. Bu sayede konuyla ilgili kendi sebep olduğumuz sıkıntıları da temizlemiş oluruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...