Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ağustos 2020 16:41

Türk F-16’ları Azerbaycan'a ait savaş uçakları ile Azerbaycan semalarında

Türkiye geniş kapsamlı ortak askeri tatbikatları kapsamında düzenlenen “TurAz Kartalı 2020” tatbikatında Türk F-16’ları Azerbaycan'a ait savaş uçakları ile uçuşlar gerçekleştirdi.

Türk F-16’ları Azerbaycan'a ait savaş uçakları ile Azerbaycan semalarında
Türk F-16,Azerbaycan

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “TurAz Kartalı 2020” tatbikatında Türk F-16 uçakları ile Azerbaycan'a ait savaş uçaklarının uçuşlar gerçekleştirerek çeşitli görevler yaptığı belirtildi. Tatbikat senaryosuna göre, savaş uçaklarının çift ve grup halinde uçuşlar gerçekleştirerek verilen görevleri başarıyla icra ettiği vurgulandı.
Azerbaycan-Türkiye ortak askeri tatbikatları
Azerbaycan ve Türkiye’nin hava ve kara kuvvetleri katıldığı ortak tatbikatta, iki ülkenin askerleri, zırhlı araçları, topçu birlikleri, askeri uçakları ve hava savunması sistemleri yer alıyor. Kara ve hava kuvvetlerinin katıldığı tatbikatlar Bakü, Nahçıvan, Gence, Kürdemir ve Yevlah'ta sürdürülüyor ve tatbikatlar bugün sona erecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...