Tgrt Haber
09 Ocak 2022 20:26

Terör örgütü PKK'dan tehditler alıyordu! Türk hayranı Fransız piyanist Stephane Blet’in ölümünde büyük şüphe

Terör örgütü PKK tarafından ölüm tehditleri alan 52 yaşındaki Türk hayranı dünyaca ünlü Fransız piyanist Stephane Blet, şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Ünlü müzisyenin yakınları Blet’in ölümünün intihar gibi gösterilmeye çalışıldığını iddia etti.

Terör örgütü PKK'dan tehditler alıyordu! Türk hayranı Fransız piyanist Stephane Blet’in ölümünde büyük şüphe
Stephane Blet,pkk,Stephane Blet piyanist,fransız piyanist Stephane Blet,tehdit

Dünyaca ünlü Fransız piyanist Stephane Blet 7 Ocak’ta bulunduğu Cenevre’de bir evin balkonundan düşerek 52 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü piyanistin şüpheli ölümü üzerine yakınları Blet’in ölümünü intihar gibi gösterilmeye çalışıldığını ancak onun sağlıklı olduğunu ifade etti. 

YAKIN ÇEVRESİ İNTİHARA İNANMIYOR

Piyanistin yakınları öldüğü gece sosyal medyada canlı yayın yapmayı planladığını ifade ederken Fransız basını şüpheli ölümü manşetlerine taşıdı. Blet ile birçok program yapan YouTuber Jim le Veilleur de Blet'in intihar etmeye niyeti olmadığını ancak maddi sorunlar yaşadığını söyledi.

Terör örgütü PKK'dan tehditler alıyordu! Türk hayranı Fransız piyanist Stephane Blet’in ölümünde büyük şüphe

15 MART’TA AKM’DE KONSER VERECEKTİ

Blet'in vefatına ilişkin AA muhabirine konuşan danışmanı Dilek Akdemir, ünlü piyanistle geçen yıl eylülden bu yana tanıştıklarını ve etkinliklerini planlamada piyaniste yardımcı olduğunu belirtti. Akdemir, ünlü piyanistin 2016'dan bu yana, uğradığı boykotlar nedeniyle maddi imkansızlık içinde olduğunu kaydederek, "Sadece şimdiye kadar piyasaya sürülmüş plaklarından gelen teliflerle geçimini sağlıyordu. Kendisine destekte bulunmak üzere konserler ayarlamak için sürekli belediyelerle, kültür merkezleriyle görüşme içindeydim." şeklinde konuştu. En son Blet'in 15 Mart'ta Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) "Türk Osmanlı Rapsodisi" etkinliği düzenlemesi için anlaşma sağladıklarını anlatan Akdemir, "Gösterinin reklamları bugün yapılmaya başlamıştı, hatta biletler satışa çıkmıştı, fakat nasip olmadı." dedi.

Terör örgütü PKK'dan tehditler alıyordu! Türk hayranı Fransız piyanist Stephane Blet’in ölümünde büyük şüphe

STEPHANE BLET KİMDİR?

1969'da Paris'te doğan ve küçük yaşlarda piyano çalmaya başlayan Stephane Blet, ABD'li klasik piyanist Byron Janis'in, yeteneğini keşfetmesi üzerine New York'a gitti ve burada bir diğer piyanist Vladimir Horowitz'in asistanlığını yaptı. İlk albümünü 15 yaşında yayınlayan piyanist, 1986'dan itibaren uluslararası konserler vermeye başladı. Şimdiye kadar 500 civarında beste, 15 Osmanlı Rapsodisi ve 44 plağı bulunan Blet'e, Türk halk müziği konusunda yaptığı özel çalışmalar nedeniyle 1996'da devlet nişanı verildi. Türkiye ve Türk kültürüne hayranlığıyla bilinen ünlü piyanist 2016'dan bu yana Türkiye'de yaşıyordu. Blet, 2018'de Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı sırasında Türk askerine destek amaçlı konser vermişti.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALMIŞTI

Konserin ardından PKK tarafından sosyal medyada ölüm tehditleri aldığını söyleyen Blet, Şubat 2019'da Türkiye'ye gelerek, hakkındaki ölüm tehditlerine karşı suç duyurusunda bulunmuştu. Blet, konuya ilişkin, "Birkaç aydır bir cehennemi yaşıyorum. Çünkü aynı zamanda PKK beni öldürmek istiyor. Fransa'da ve İsrail'de bulunan 'Ultra Siyonist' gruplar var ve tabii 'Anti Siyonist' olduğum ve Filistinliler adına çok konser verdiğim için beni öldürmek istiyorlar." ifadesini kullanmıştı. Filistin'e ve Müslümanlara desteği nedeniyle başta ülkesi olmak üzere birçok yerde boykota uğrayan Blet'in birçok konseri iptal edildi ve YouTube kanalı kapatıldı. Kendisini "Türk hayranı" olarak tanımlayan Blet, iyi derecede Türkçe konuşuyordu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...