Tgrt Haber
03 Kasım 2021 10:45

Türk İHA/SİHA'ları Vladimir Putin'i korkuttu: Savunma sanayii yetkililerini topladı

Türk İHA ve SİHA'ların Karabağ Savaşı'ndaki başarısı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gözünü korkuttu. Moskova yönetiminin savunma sanayii yetkililerini İHA gündemiyle topladı ve talimatlar verdi.

Türk İHA/SİHA'ları Vladimir Putin'i korkuttu: Savunma sanayii yetkililerini topladı
iha,siha,rusya,vladimir putin

Türkiye'nin geliştirdiği İHA ve SİHA'ların başarısı dünya basınında yer almaya devam ederken insansız hava araçları (İHA) başarılarını katlamayı sürdürüyor. Bu durum ise Rusya'da endişelere neden oldu. Rus lider Vladimir Putin, savunma sanayii yetkilileriyle bir araya geldi ve İHA'ların son yıllarda özellikle silahlı çatışmalarda kendilerini kanıtladığını söyleyerek  "Hem İHA'ları kullanırken edindiğimiz kendi tecrübelerimizi hem de etrafımızda gözlemlediklerimizi analiz etmeliyiz" dedi.

İHA'LAR KENDİSİNİ KANITLADI

Toplantının başlangıcında konuşan Putin, "Son yıllarda silahlı çatışmalarda İHA'ların kendisini nasıl kanıtladığını, ne kadar etkili olduğunu ve bizim için ne kadar tehlikeli olabileceğini, Suriye'de gördüklerimizi kastediyorum, yani İHA'larla yapılan terör saldırılarını çok iyi biliyoruz. Bu saldırıları nasıl püskürteceğimizi öğrendik ve bunu oldukça etkili bir şekilde yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Türk İHA/SİHA'ları Vladimir Putin'i korkuttu: Savunma sanayii yetkililerini topladı

Rusya'nın İHA teknolojileri konusunda çalışmalarını sürdürmesi gerektiğinin altını çizen Putin, "Şu anda hizmette olan iki binden fazla İHA'mız var. Yapay zeka kullanımı ve bunları kullanma deneyimimiz de dahil olmak üzere İHA'lar üzerinde çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Hem İHA'ları kullanırken edindiğimiz kendi tecrübelerimizi hem de etrafımızda gözlemlediklerimizi analiz etmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

İHA'LAR DÜNYA BASININDA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Yerli ve milli İHA/SİHA'lar Azerbaycan'a ihraç edildikten sonra büyük başarılar elde etti. Azerbaycan'ın yıllardır süre gelen Ermenistan işgalindan kurtulmasında Bayraktar TB2 SİHA'lar öneli bir rol üstlendi.

Barış Pınarı Harekâtı'nda da Türk Silahlı Kuvvetlerinin keşif gözetleme kabiliyetlerini büyük oranda artırarak başarıya ulaşılmasına katkı sağlayan Bayraktar TB2 SİHA'lar aynı zamanda harekât boyunca birçok hedefi başarıyla imha etti.

Türk İHA/SİHA'ları Vladimir Putin'i korkuttu: Savunma sanayii yetkililerini topladı

Operasyonel olarak güvenlik güçlerinin elindeki en aktif insansız hava aracı platformu olan Bayraktar TB2, Şubat 2020 itibarıyla toplamda 175 bin saat operasyonel uçuşu başarıyla tamamladı. Operasyonel başarısıyla birlikte dünyanın dikkatini çeken Bayraktar TB2 SİHA'lar 2019'da Ukrayna ve Katar'a ihraç edildi. Böylece Türkiye'nin yurt dışına ihraç edilen ilk SİHA'sı unvanını da kazandı.

Öte yandan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, geçtiğimiz günlerde Donbass'ta Rus yanlısı ayrılıkçıların kullandığı bir obüsü Bayraktar TB2 SİHA ile vurma görüntülerini paylaşmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...