Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Eylül 2022 08:18 - Güncelleme : 04 Eylül 2022 08:26

Türk savaş gemisi 12 yıl sonra İsrail Hayfa Limanı’na demir attı

Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme sürecinin ardından İsrail açıklarında çekilen bir fotoğraf uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. NATO tatbikatları kapsamında bir Türk fırkateyn, İsrail’in Hayfa Limanı’na demir attı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Türk savaş gemisi 12 yıl sonra İsrail Hayfa Limanı’na demir attı
israil,türkiye,normalleşme

Ankara-Tel Aviv arasında kısa süre önce başlayan normalleşme çalışmaları sürerken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İsrail’in Hayfa limanına yıllar sonra bir Türk savaş gemisi demir attı. Türk savaş gemisi F-247 TCG Kemalreis ABD donanmasına ait USS Forrest Sherman ile birlikte yıllar sonra İsrail limanına demirleyen ilk Türk savaş gemisi oldu.

TCG Kemalreis’in bir NATO tatbikatı kapsamında bölgede olduğu belirtilirken İsrail basını söz konusu gelişmeye büyük yer ayırdı. İsrail Savunma Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Yerleştirme, İsrail'in NATO ile işbirliği ve desteğinin bir parçası" denildi.

12 YIL SONRA İLK!

TCG Kemalreis2010'dan bu yana İsrail'e yanaşan ilk Türk savaş gemisi. Gemide bulunan Türk denizcilerin pasaportlarının olmadığı ve gemiyi terk etmedikleri ifade edildi. Bir yetkili Walla haber sitesine yaptığı açıklamada ise “şu anda karaya çıkmakla ilgilenmiyorlar” dedi. Yetkili, Amerikalı denizcilerin pasaport şartından muaf tutulduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...