Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Haziran 2021 13:05

Türk SİHA’ları bu sefer Alman manşetlerinde

Türk SİHA’ları dünya basınının manşetlerini süslemeye devam ediyor. Alman Die Welt gazetesi Türk SİHA’larına övgüler yağdırdı.

Türk SİHA’ları bu sefer Alman manşetlerinde
Türk SİHA,alman basını,,siha,

Dünya, Türkiye’nin ürettiği silahlı insansız hava araçlarının başarısını konuşuyor. Dünya basının sıkça bahsettiği ve her fırsatta manşete taşıyarak övgüler yağdırdığı SİHA’lara bir övgü de Alman basınından geldi. Alman Die Welt gazetesi ekonomi yazarı Gerhard Hegmann, "Türk SİHA'ları ihracatta nasıl en yüksek seviyeye ulaştı" başlığıyla kaleme aldığı yazıda, Türkiye’nin ABD ve İsrail’in pazardaki hakimiyetini Türkiye’nin aldığını ifade etti.

AVRUPA SEMALARINDA TÜRK SİHA’LARI

Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında 24 adet SİHA Polonya’ya satıldı. Bu satış sonrası Avrupa ve dünya basını Türk SİHA’larına bir kez daha dikkat çekti. Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt'te kendine yer buldu. Gazetenin ekonomi yazarı Gerhard Hegmann, "Türk SİHA'ları ihracatta nasıl en yüksek seviyeye ulaştı" başlığıyla kaleme aldığı yazısında SİHA’ların havadan milyonlarca değerindeki tankları etkisiz hale getirdiğini, askeri uzmanların SİHA’larla birlikte savaşların kurallarının değiştiğini belirttiğini ifade etti. 

TÜRK SİHA’LARI OYUN DEĞİŞTİRİCİ

Türk SİHA’larının başarılarını anlatan yazıda ayrıca SİHA’ların “oyun değiştirici” olduğu belirtildi. SİHA'ların sahip olduğu güdümlü mühimmatlarla da eski savunma sistemlerini tam isabetle vurabildiğini belirtti.

ABD İSRAİL’İN PAZARDAKİ HAKİMİYETİ TÜRKİYE’DE 

Haberde ayrıca ABD ve İsrailli şirletlerinin batı pazarına hakim olduğu ancak Türkiye’nin geliştirdiği SİHA’lar ile hakimiyeti Türkiye’nin ele aldığı ifade edildi. Polonya’ya yapılan SİHA satışı hatırlatılan yazıda uzmanların Türkiye’yi yalnızca jeopolitik nedenlerle değil, aynı zamanda teknik seviyelerinin daha yüksek olduğunun bir kanıtı olarak derecelendirildiğini söyledi.

TÜRKİYE SİLAH İHRACATI YAPAN KONUMDA

Türkiye’nin savunma sanayisinde yaptığı çalışmalar ve geliştirdiği ürünler ile silah ihracatı yapan bir ülke hale geldiğini ifade eden Hegmann, Türk SİHA’larının ABD ve İsrail'in daha pahalı modellerine ucuz bir alternatif olarak kabul edildiğini belirtti. Türk SİHA'larının Katar, Azerbaycan ve Ukrayna'ya da ihraç edildiğini hatırlatan Hegmann, Polonya'nın da gelecekte başka bir müşteri olarak listeye ekleneceğini ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...