Tgrt Haber
13 Ekim 2021 19:04

Türk SİHA’sına Nijerya da talip

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarıyla ürettiği Bayraktar TB2 SİHA'ları adından söz ettirmeye devam ediyor. Avrupa’ya yapılan ihracat sonrasında askeri anlamda stratejik öneme ve etkiye sahip olan SİHA'lara bu kez Nijerya talip oldu.

Türk SİHA’sına Nijerya da talip
siha,,nijerya siha,,türk siha,

Türk yapımı silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB2’ye bir talip daha çıktı. Türk ordusuna Suriye ve Libya'da büyük başarı kazandıran, Dağlık Karabağ'da ise Azerbaycan lehine savaşın gidişatını değiştirerek etkisini ortaya koyan SİHA'lar dünyanın dikkatini çekti.  SİHA'nın başarısı dünya basınına sık sık konu olurken ve siparişler artarken bir talip de Nijerya’dan geldi. 

SİHA’YA RESMEN TALİP OLDU

Nijerya merkezli Humangle'dan aktardığına göre, Nijerya'nın Zamfara Eyalet Valisi Bello Matawale, yıllardır mücadele verdikleri Boko Haram terör örgütüne karşı kullanılmak üzere Türk SİHA'larından edinmek istediklerini açıkladı. Ülke medyasına verdiği demeçte Matawale, "Bir Türk şirketinden, teröre karşı daha etkin mücadele için SİHA tedariğinde bulunacağız" dedi.

AFRİKA’NIN EN BÜYÜK EKONOMİSİNE SAHİP

210 milyonluk nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi ve aynı zamanda 1 trilyon dolarlık milli geliriyle Kara Kıta'nın en büyük ekonomisine sahip olan Nijerya, Türk savunma ürünleri için önemli bir pazar potansiyeli barındırıyor. Yıllardır ABD destekli terör örgütü Boko Haram'la mücadele eden Abuja yönetimi, zaman zaman bu örgütün kanlı saldırıları karşısında çaresiz kalıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...