Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2021 11:02

Bakan Akar'dan Afganistan açıklaması: ABD heyeti ile görüşmeler devam edecek

Ankara'da Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni'nde Hulusi Akar ABD ile Afganistan görüşmerine ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD Afganistan'da kalacak mı?" tartışmalarıyla ilgili konuşan Hulusi Akar, "Şu an için alınmış bir karar yok" dedi.

Bakan Akar'dan Afganistan açıklaması: ABD heyeti ile görüşmeler devam edecek
Milli Savunma Bakanı,Hulusi Akar,ABD,Türkiye

Ankara'da Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni'nde konuşan Hulusi Akar, ABD ile Afganistan görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar şunları söyledi: Elde edilen kazanımların korunması ve gerekli şartlar sağlanırsa tarafımız tarafından sürdürülecektir. Bunu nasıl yaparız görüşmesini yapıyoruz. ABD’li heyetler ile bakanlığımızda görüşmeler yapılıyor. Bölgeye giden personelimiz bulunmamaktadır. Ülkemiz ve Afganistan’ın menfaatleri için uygun sonuçlar elde etmek için çalışıyoruz.

"DESTEK SAĞLAMAYI SÜRDÜRÜYORUZ"

Trükiye'nin Afganistan'ın barış, güven ve istikrarda yaşaması için çaba sarf ettiğini belirten Akar, "BM kararları çerçevesinde 2002’de göreve başlandığı andan itibaren Uluslararası güvenlik Yardım Kuvveti’ne, 2015’ten itibaren de NATO’nun kararlı destek misyonuna katkı sağlamayı sürdürüyoruz." dedi.

Bakan Akar, "Burada TSK mensuplarının ve diğer mensup arkadaşlarımızın başarıları da uluslararası kamuoyu tarafından saygı ile izlenmektedir. Türkiye her zaman Afganistanlı kardeşlerimizin barış, güven ve istikrarda yaşaması için çaba sarf etmiştir." ifadelerini kullandı.

"GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR"

Kabil Havalimanı hakkında konuşan Akar, "Hali hazırda Kabil eğitim yardım danışmanlık komutanlığını Türkiye, TSK olarak biz yürütmekteyiz. Bugüne kadar elde edilen kazanımların korunması ve bu kapsamda 6 yıldır sürdürülmekte olan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı işletilmesi sorumluluğunun gerekli şartlar sağlanırsa tarafımızdan devam ettirilmesi söz konusudur. Bu konuda görüşmeler devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Diğer ülkelerle birlikte nasıl yapılacağına dair çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Akar,  "ABD teknik heyeti de bugün şu anda bakanlığımıza geldi, görüşmeler yapıyoruz, devam ediliyor.Şu an için alınmış herhangi bir karar yok. Mevcut personelimiz dışında bölgeye giden personelimiz bulunmamaktadır." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...