Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 13:00

Fransız medyası Türkiye'nin Afrika açılımından rahatsız oldu: Biz geri kaldık...

Fransız Parlamentosu'nun Türkiye'nin İHA/SİHA teknolojisi için "Geri kaldık" raporu hazırlamasının ardından bu kez de Afrika'daki Türk etkinliği ülkede gündem oldu. Fransız gazetesi Le Journal de L'Afrique, Cezayir ve Türkiye arasındaki bağların giderek yakınlaştığını yazıp ekledi: Afrika'da geri kalıyoruz...

Fransız medyası Türkiye'nin Afrika açılımından rahatsız oldu: Biz geri kaldık...
afrika,fransa,türkiye

Türkiye'nin geliştirdiği İHA ve SİHA'ların geçen hafta gündem olduğu Fransa'da bu kez de Afrika'daki etkinliğimiz Cezayir üzerinden manşetlere taşındı. Fransız gazetesi Le Journal de L'Afrique Türkiye'nin Afrika'da artan etkisine dair bir haber yayımladı. Haberde Türkiye'nin bölgede çok güçlü ve önemli bir aktör haline geldiği belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

Cezayir ve Türkiye arasındaki samimi ilişkiler, Akdeniz ve Afrika'da yeni bir jeopolitik paradigmayı temsil ediyor. İki Devlet tarafından paylaşılan geçmiş ve jeostratejik çıkarların aşamalı uyumu bugün her zamankinden daha ön planda. İki ülke için olduğu kadar Afrika için de müthiş bir potansiyele sahip ittifak, giderek yakınlaşıyor.

TÜRKİYE KITADA ÇOK GÜÇLÜ

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdelmadjid Tebboune haftalardır Türkiye ile “stratejik ortaklık” vurgusu yapıyor. Muhtemelen Fransa'nın soğuk terlemesine neden olan, iki ülke arasında yenilenen bir dostluktur. Ancak bu yakınlaşma bekleniyordu. Paris, Türkiye ve Cezayir'in Afrikalı ortaklarına yönelik düşmanlıklarını artırmaya devam ederken, Erdoğan'ın Afrika'daki yeni “yumuşak gücü” mevcut. Cezayir ile Türkiye kıtada çok güçlü bir diplomatik oyuncu haline geldi.

TÜRKİYE FRANSA'YI ÇOK GERİDE BIRAKTI

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdelmadjid Tebboune ise Türk yatırım modelini Fransız yeni sömürgeciliğine mükemmel bir alternatif olarak sunuyor. “Cezayir, Türkiye ile mükemmel ilişkiler sürdürüyor. Cezayir'e koşulsuz 5 milyar dolar civarında yatırım yaptı. Bu ilişkiden rahatsız olan herkes ülkemize yatırım yapmalıdır” dedi.

Cezayir Dış Ticareti Geliştirme Ajansı’na (Algex) göre Türkiye, Cezayir ile ticari ilişkiler açısından Fransa’yı çok geride bıraktı. Şu anda Cezayir’de 800’den fazla Türk firması faaliyet gösteriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...