Tgrt Haber
04 Şubat 2014 22:51

'Türkiye çok ileri bir seviyeye geldi'

Görevine başlayan İngiltere'nin yeni Ankara Büyükelçisi Richard Moore Türkiye'yi öve öve bitiremedi.

'Türkiye çok ileri bir seviyeye geldi'
ingiltere, ankara büyükelçisi, Richard Moore, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e güven mektubu sunduktan sonra göreve başlayan Richard Moore, NTV'nin sorularını yanıtladı. Çıraklık dönemini de Türkiye'de geçirdiğini kaydeden Moore, ülkenin 1990'lı yıllara oranla çok fazla değiştiğini söyledi. Ekonomik ve siyasi bakımdan çok ileri bir seviyeye gelindiğini anlatan Moore, ülkenin demokratikleştirildiğini belirtti. Türkiye'de değişmeyen şeylerin olduğunu da söyleyen Moore, bunların başında Türk misafirperverliğinin geldiğini kaydetti.
TÜRKİYE'NİN İÇ MESELESİ
17 Aralık Operasyonu ve son yaşanan olayları ülkenin iç meselesi olarak nitelendiren Moore, Türkiye'nin AB'ye katılmasını en çok isteyen ülke olduklarını ifade etti. AB için gerekli hukuksal düzenleme ve özgürlüklerin sağlanması gerektiğini kaydeden Moore, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu amaçla düzenlediği Brüksel ziyaretinin son derece olumlu ve memnuniyet verici olduğunu anlattı. Paralel yapı ve hükümete darbe girişimleri konusunda da soruları yanıtlayan Moore, bunların Türkiye'nin iç meselesi olduğunu belirterek "Biz AB birliğinin demokratik prensipleriyle ilgileniyoruz. Tabi ki Türkiye'deki siyasi olayları takip ediyoruz ama tarafsız bir şekilde." dedi.
"YANLIŞ ANLAŞILDI"
Erdoğan'ın Cameron'un İngiltere'de gazete kapattırdığı cümlesini de değerlendiren Moore "Gerçekten bu bence ufak tefek bir şey ve yanlış anlaşıldı herhalde. Zaten aynı gün Başbakanlık bu durumu düzeltti ve biz bundan son derece memnun olduk."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...