Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Aralık 2021 13:55

Türkiye-Ermenistan arasındaki temsilci için Beyaz Saray'dan açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirme sürecini görüşmek adına özel temsilci atama kararını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Türkiye-Ermenistan arasındaki temsilci için Beyaz Saray'dan açıklama
türkiye,,ermenistan,,beyaz saray,

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi sürecine Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ermenistan Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan ile görüştü. Sullivan, ABD'nin Ermenistan ve Güney Kafkasya bölgesinde barış, güvenlik ve refaha olan bağlılığını dile getirdi. Ermenistan ve Azerbaycan arasında devam eden gerginlikten duyduğu endişeyi dile getiren Sullivan, sınırlara yakın askeri hareketlerin sorumsuz ve kışkırtıcı olduğunu vurguladı.''

TÜRKİYE VE ERMENİSTAN ARASINDA ÖZEL ELÇİ

Sullivan, ABD'nin Ermenistan ve Güney Kafkasya bölgesinde barış, güvenlik ve refaha olan bağlılığını dile getirdi. Ermenistan ve Azerbaycan arasında devam eden gerginlikten duyduğu endişeyi dile getiren Sullivan, sınırlara yakın askeri hareketlerin sorumsuz ve kışkırtıcı olduğunu vurguladı" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Ermenistan'ın arasında özel elçiler atanması kararı memnuniyetle karşılandı.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirme sürecine de değinen Horne, "Sullivan, Türkiye ve Ermenistan'ın normalleşme sürecini görüşmek üzere özel elçiler atayacaklarına ilişkin açıklamayı memnuniyetle karşıladı" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...