Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2022 11:23

Türkiye-Ermenistan ilişkileri düzeliyor: Ankara-Erivan ilişkileri hangi aşamada?

Türkiye Ermenistan arasındaki normalleşme adımına ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan kabine sonrası açıklama geldi. Bakan Çavuşoğlu Moskova’da gerçekleşen ilk toplantının ardından sürecin olumlu seyrettiğini söyledi. Ukrayna Rusya gerginliği ile ilgili de konuşan Çavuşoğlu, Türkiye'nin süreci yakından takip ettiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "Bir an evvel bölgede kalıcı barış için adım atılmalı" dedi.

Türkiye-Ermenistan ilişkileri düzeliyor: Ankara-Erivan ilişkileri hangi aşamada?
Ermenistan,Türkiye,normalleşme

Ankara-Erivan arasındaki buzlar eriyor. Yeni dönemde tam normalleşme için adımlar atılırken özel temsilciler ikinci buluşmada, “Nasıl normalleşiriz” sorusuna cevap arayacak.

TÜRKİYE-ERMENİSTAN İLİŞKİLERİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Çavuşoğlu’nun gündeminde Türkiye-Ermenistan meselesi vardı. Çavuşoğlu, 14 Ocak'ta Rusya’nın Başkenti Moskova’da iki ülkenin temsilcileriyle gerçekleştirilen Türkiye-Ermenistan görüşmesini değerlendirdi. İkinci bir görüşmenin yapılacağı sinyallerini veren Çavuşoğlu, “İlk görüşmede sürecin başlamasının amaçları ve bu süreçten neler beklendiği görüşüldü. ‘hedef tam normalleşme’ dedik. Ermeniler de bundan memnun. Özel temsilciler bir sonraki görüşmede daha çok güven arttırıcı adımlar konuşulacak” diye konuştu.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI TÜRKİYE'YE GELECEK

İki ülke arasındaki normalleşme sürecine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan da açıklama yapmış, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye’ye ziyareti olabileceğini açıklamıştı. Ancak Herzog’un ne zaman geleceği konusunda tarih ise henüz netlik kazanmadı.

Türkiye-Ermenistan ilişkileri düzeliyor: Ankara-Erivan ilişkileri hangi aşamada?

UKRAYNA-RUSYA GERGİNLİĞİ

Çavuşoğlu’nun gündeminde, Ukrayna-Rusya gerginliğini de vardı. Türkiye’nin süreci yakından takip ettiğini belirten Çavuşoğlu, “NATO-Rusya ve ABD-Rusya arasındaki diyalog belirleyici olacak. Cenevre'de Lavrov ile Blinken bir araya gelecek. Gerginlik ciddi anlamda devam ediyor. Bizler de temasları sürdüreceğiz. Amacımız gerginliğin azaltılması” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...