Tgrt Haber
26 Mart 2021 11:33

Türkiye, GKRY'de camiye yönelik saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Limasol kentine bağlı Episkopi köyünde bulunan camiye yapılan saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Türkiye, GKRY'de camiye yönelik saldırıyı kınadı
Dışişleri Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre cami saldırısı gibi provokatif eylemlerin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı arasında güvenin tesis edilmesine yardımcı olmayacağı belirtildi.

“Bu tür kabul edilmez olayların tekrar etmemesini teminen takip edilmesini bekliyoruz”
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Limasol kentine bağlı Episkopi köyünde bulunan bir camiye yönelik olarak dün yapılan saldırıyı kınıyoruz. Kıbrıs meselesine çözüm bulunması yönündeki çabaların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirilen bu tür provokatif eylemlerin iki halk arasında güvenin tesis edilmesine yardımcı olmayacağı açıktır. KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın olayın sorumlularının bir an önce tespit edilerek yargıya sevk edilmesi yönündeki çağrısına katılıyor; bu tür kabul edilmez olayların tekrar etmemesini teminen konunun gereken ciddiyet ve hassasiyetle takip edilmesini bekliyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...