Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ocak 2014 08:57

'Türkiye ile İlişkiler sistematik şekilde sürmekte'

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulati, 'Mısır, bilimsel ve sistematik bir şekilde Türkiye ile ilişkilerini sürdürmektedir' dedi.

'Türkiye ile İlişkiler sistematik şekilde sürmekte'
mısır dışişleri bakanlığı sözcüsü, abdulati, türkiye,

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedr Abdulati, Bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin "Türkiye'de yaşanan son gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Bu, Türkiye'nin kendi iç meselesidir. Türkiye'yi ve Türk halkını bağlar. Mısır'ın meselesi değildir" yanıtını verdi. Abdulati, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Salahaddin'in görevine dönmesi gibi bir konunun şu an gündemlerinde olmadığını ifade ederek, "Mısır, bilimse ve sistematik bir şekilde  Türkiye ile ilişkilerini sürdürmektedir. ZiraMısır duygularıyla hareket eden bir ülke değildir. Bu çerçevede Türkiye ile ilişkilerde izlenecek adımlar konusunda bazı kararlar alınmıştır" dedi.  
Mısır Dışişleri Bakanlığı, 23 Kasım'da, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi'nin ülkeden ayrılmasını ve iki ülke arasındaki diplomatik temsil düzeyinin düşürülmesini kararlaştırmıştı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da aynı gün Türkiye-Mısır ilişkilerinin maslahatgüzar düzeyine indirildiğini ve Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Selahaddin'in "İstenmeyen adam" ilan edildiğini duyurmuş, ardından Salahaddin ülkesine dönmüştü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...