Tgrt Haber
27 Kasım 2021 17:20

Yunan bakan açık açık söyledi: Türkiye-İspanya anlaşmasından rahatsızız

Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez arasında gerçekleşen görüşme ve ardından imzalanan 6 anlaşma Yunanistan’ı rahatsız etti. Soluğu İspanya basınında alan Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Varvitsiotis, Türkiye’ye karşı duyduğu rahatsızlığı açık açık itiraf etti.

Yunan bakan açık açık söyledi: Türkiye-İspanya anlaşmasından rahatsızız
İspanya-Türkiye ilişkiler,Miltiadis Varvitsiotis

Türkiye'nin diğer ülkelerle kurduğu siyasi ve ekonomik ilişkiler her geçen gün artıyor. Ancak bu durum, Türkiye’nin gelişmesine ve uluslararası sahneden rol almasına karşı olan ülkeleri rahatsız ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in görüştü. Toplantının ardından iki ülke arasında çok önemli 6 anlaşma imzalandı. Bu gelişme karşısında rahatsız olan Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varvitsiotis, İspanya basınına röportaj vererek Türkiye ile İspanya arasındaki gelişmelerden rahatsız olduğunu söyledi.  

Yunan bakan açık açık söyledi: Türkiye-İspanya anlaşmasından rahatsızız

İŞ BİRLİĞİNDEN MEMNUN DEĞİLİZ

İspanyol gazete El Pais'e konuşan Varvitsiotis, "Ankara ile Madrid arasında yapılan ve giderek güçlenen savunma alanındaki iş birliği anlaşmalarından mutlu değiliz" ifadelerini kullandı. Röportajında, Türkiye'nin Akdeniz'de kurduğu askeri gücün büyüklüğüne de dikkat çeken Varvitsiotis, Yunanistan'ın Türkiye'nin rolünü üstlenmek istediğini açık açık itiraf etti. Bu doğrultuda İspanya'nın kendilerine desteğini beklediğini belirten Varvitsiotis'in bu sözleri, Yunanistan'ın duyduğu rahatsızlığı bir kez daha kanıtladı. Varvitsiotis, ayrıca hükümetinin "Türkiye uluslararası hukuka aykırı davranıyor" iddialarını bir kez daha gündeme getirdi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...