Tgrt Haber
03 Mart 2017 15:17

Türkiye ve Rusya arasında imzalar atıldı

Rusya Federasyonu İnsan Hakları Yüksek Komiseri Tatyana Moskalkova ve Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç arasında iletişim ve bilgi alışverişi ile insani kanallar oluşturmak amacıyla işbirliği anlaşması imzalandı.

Türkiye ve Rusya arasında imzalar atıldı
türkiye,rusya,imza,

Rusya Federasyonu İnsan Hakları Yüksek Komiseri Tatyana Moskalkova, 2-3 Mart'ta Ankara'da düzenlenen 4. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'na katıldı. Sempozyum sonrası Rus ve Türk ombudsmanları arasında işbirliği anlaşması imzalandı. İmza töreninde açıklama yapan Moskalkova, “Ülkelerimizin tarihinde ilk defa iki ombudsman, karşılıklı yardım ve destek anlaşmasını imzaladı. Bu muhtıranın boyutu küçük ama içeriği çok kapsamlı. Türkiye’de bulunan Rus vatandaşları, yeni mevzuat hakkında bilgilenecek. Sorunlar hızlı bir şekilde  çözülecek” dedi. Moskalkova, ayrıca imzaladıkları muhtıranın Rus-Türk ilişkilerini güçlendireceğinden emin olduğunu ifade etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...