Tgrt Haber
16 Haziran 2015 23:21

Türkiye'den ABD'ye 'Telabyad' mesajı

Suriye'deki YPG güçlerine destek olan ABD öncülüğündeki hava saldırılarının Telabyad çevresindeki Türkmen ve Arapların göç etmesine neden olduğunu düşünen Ankara'nın bu konudaki endişesini Washington'a ilettiği belirtildi.

Türkiye'den ABD'ye 'Telabyad' mesajı
beyazsaray, abd, türkiye,

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, "Türkiye'nin Telabyad'la ilgili rahatsızlığı hem Ankara'da hem de Washington'da ABD'ye iletildi" dedi. İsmi açıklanmayan yetkili, "Telabyad'daki Türkmen ve Araplar göç etmeye zorlanıyor. Bir demografik düzenleme girişimi söz konusu. Türkiye bu konudaki endişelerini ABD ile paylaştı" diye konuştu. Akçakale'nin karşısındaki Suriye kenti Telabyad'un kontrolü, yoğun çatışmaların ardından dün IŞİD militanlarından PYD güçlerine geçmişti.

ANKARA'DAN BİLGİ GELMEDİ

Türkiye’nin Suriye sınırında yaşanan gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı ABD yönetimine ilettiğine ilişkin haberi diplomatik kaynaklar da yalanlamadı.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri sınırdaki Suriyeli mültecilerin durumuna ilişkin Türkiye’nin gerek Washington gerekse de Ankara’da girişimlerini sürdürdüğünü belirtti.

Diplomatik kaynaklar, “Bilindiği üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu konuda BM’ye mektup yazdı. Bakan Çavuşoğlu Cidde’de bugün (dün) ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile de görüştüğünü açıkladı.
Görüşmelerde elbette ki gündemin ana başlıklarından biri olarak Türkiye sınırına Suriyelilerin yoğun göçü de gündeme geliyor.

Tüm bu haberleri bu çerçevede değerlendirmek gerekir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...