Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2021 23:19

Türkiye’den Hindistan’a tıbbi yardım desteği

Günlük vaka sayısının 200 bine dayandığı Hindistan’a Türkiye’den tıbbi yardım desteği geldi.

Türkiye’den Hindistan’a tıbbi yardım desteği
Türkiye,Hindistan

Koronavirüs ile mücadelede ikinci dalganın etkisiyle zor günler yaşayan Hindistan’a Türkiye’den yardım geldi. Türk Kızılay tarafından hazırlanan 46 tonluk ve 4 milyon 368 bin 789 TL değerinde tıbbi yardım malzemesi Ankara'dan havalandı. 

HİNDİSTAN’IN BAŞKENTİNE DOĞRU HAVALANDI

630 adet oksijen tüpü, 5 adet oksijen jeneratörü, 50 adet solunum cihazından oluşan insani yardım paketi ve Türk Kızılay logosu bulunan tıbbi yardım kolileri, Etimesgut Askeri Havaalanı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait A400M tipi iki askeri kargo uçağına yüklendi. Yüklemenin tamamlandığı uçaklar Hindistan'ın başkenti Delhi'ye doğru havalandı.

ÜMİTSİZLİĞİN ARDINDA NİCE ÜMİTLER VAR…

Yeni Delhi'ye hareket eden uçaktaki kolilerin üzerinde, Türkçe, Hintçe ve İngilizce Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." sözü ile "Türkiye'den Hindistan halkına sevgilerle." ifadesine yer verildi

Türkiye’den Hindistan’a tıbbi yardım desteği

Türkiye’den Hindistan’a tıbbi yardım desteği

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...