Tgrt Haber
23 Şubat 2014 23:26

Türkiye'den Ukrayna'ya yardım teklifi

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Oleksandr Turçinov, Ukrayna'da yeni göreve başlayan Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel'i kabul etti

Türkiye'den Ukrayna'ya yardım teklifi
kiev, Rusya, kiev olaylar

Parlamentoda gerçekleşen; Turçinov ile Tezel görüşmesinde Kırımın efsanevi lideri Milletvekili Mustafa Cemiloğlu ve ikinci katip Fatih Öztürk hazır bulundu.
Büyükelçi Tezel, Turçinov'a ülkenin zor bir döneminde üstelik de seçilir seçilmez kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti. Tezel, Ukrayna'daki halihazırdaki sorunların aşılması yolunda Türkiye'nin her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.
"YARALILARIN TÜRKİYE'YE GÖTÜRÜLMESİ TEKLİF EDİLDİ"
Öncelikli olarak Euro Meydan'da, kolluk kuvvetleri ile eylemciler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan kişilere Türkiye'nin tıbbı yardımda bulunabileceğini ifade eden Büyükelçi Tezel, ağır yaralıları özel uçaklarla tedavi için Türkiye'de götürülebileceğini ve ilaç yardımı yapılabileceğini belirtti. Olayların gidişatı nedeniyle hem parlamento başkanlığını hem de seçimlere kadar cumhurbaşkanlığı görevini icra eden Turçinov ise; "Ukrayna gerçekten zor günler yaşıyor. Ukrayna'nın stratejik partneri Türkiye ile yakın bağlarımızın sağlamlaşması büyük bir önem taşıyor." dedi. Görüşmede Turçinov, Türkiye Büyükelçisi Tezel ile görüşmesinde inisiyatif alan Mustafa Cemiloğlu'na teşekkür etti. Görüşme esnasında taraflar halihazırda 6,5 milyar dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da arttırma perspektiflerini ele aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...