Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2021 15:30

Türkiye'den Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Türk köyü Paşevik'e "Pomak köyü" ve Türk çocuklarına "Yunan çocukları" demesini kınadı. Yunanistan'ı AİHM kararlarını uygulamaya davet eden Dışişleri, "Yunanistan'ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Türkiye'den Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e sert tepki
dışişleri bakanlığı,,miçotakis,

Dışişleri Bakanlığı Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türk köyü Paşevik'e "Pomak köyü" ve Türk çocuklarına "Yunan çocukları" demesine sert tepki gösterdi.

Bakanlık, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Miçotakis'i kınayan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu'na (BTTA) destek verdi.

BTTA Danışma Kurulu'nun Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kınayan açıklamasını alıntılayarak destekleyen Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ı Türk kimliğini inkara son vermeye ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) bu konudaki kararlarını uygulamaya davet etti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

BTTA, Miçotakis'in 18 Mayıs'ta İskeçe'ye bağlı Paşevik'teki Türk köyü ve Türk çocuklarına ilişkin ifadelerini eleştiren bir açıklama yapmıştı.

BTTA, tarafından yapılan açıklamada "Yunanistan Başbakanı Sayın Kiryakos Miçotakis’in, "Pomakohoria" (Pomak köyleri) ve azınlık Türk çocuklarına "Ellinopula" (Yunan çocukları) şeklindeki ifadelerini kınamış ve bu tutumu "meşru kimliğimizin inkarı olarak değerlendiriyoruz" denilmişti.

BTTA açıklamasının devamında ise Yunan hükümetini dayatma politikalarından vazgeçmeye ve azınlığın kendisini ifade etme özgürlüğü konusunda yapıcı olmaya davet etmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...