Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2022 10:14 - Güncelleme : 16 May 2022 10:32

Türkiye’nin 2 talebine NATO ve ABD'den cevap geldi! Kapalı görüşmenin ayrıntıları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz günlerde İsveç ile Finlandiya’nın NATO üyeliğine yönelik değerlendirmelerinin yankıları sürüyor. Hafta sonu yapılan kapılı kapılar ardındaki görüşmeler sonrasında Türkiye’nin talepleri ortaya çıkarken hem ABD’den hem NATO’dan cevap geldi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Türkiye’nin 2 talebine NATO ve ABD'den cevap geldi! Kapalı görüşmenin ayrıntıları belli oldu
Türkiye,nato,abd

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal sonrası İskandinav ülkelerinin endişeleri arttı. Moskova yönetiminin savaş gerekçesi olarak gösterdiği İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyesi olması gerçekleşiyor. İki ülke yaptığı açıklama ile NATO’ya üye olmak istediğini duyurdu. Ancak Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik destekleri kesmesi ve Türkiye’ye yönelik ihracat yasaklarının kaldırılmaları gerektiğini söyledi. İngiliz haber ajansı Reuters, Türkiye’nin iki ülkenin NATO üyeliğine itiraz ettiğini ve Pazar günü Berlin’de gerçekleşen görüşmelerde taraflara taleplerini sıraladığını da aktardı.

NATO’DAN VE ABD’DEN AÇIKLAMA GELDİ

NATO ve ABD, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasını engellemeyeceklerine emin olduklarını söyledi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de, “Türkiye’nin endişelerine cevap vererek üyelik sürecinin uzamasını engellemeyeceğimize eminiz” dedi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Berlin’deki kapalı kapılar ardından gerçekleşen görüşmelerin detayını vermeyerek, “Bu konuda bir uzlaşmaya varacağımıza eminim. NATO, diyalog için ideal bir yer” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...