Tgrt Haber
19 May 2022 07:46 - Güncelleme : 19 May 2022 08:03

Türkiye’nin 5 şartı hazır! Onay için ‘İskandinav dosyası’

Türkiye, terör örgütlerine desteği nedeniyle NATO’ya üyeliği veto edeceğini İsveç ve Finlandiya için ’İskandinav dosyası’nı hazırladı. 5 şarttan oluşan teklifi İsveç ve Finlandiya’nın kabul edilmesi durumunda Türkiye onay verecek.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Türkiye’nin 5 şartı hazır! Onay için ‘İskandinav dosyası’
türkiye,isveç,nato

NATO’ya resmi başvuru yapan İsveç ve Finlandiya Türkiye’yi ikna etmek için diplomatları önümüzdeki pazartesi günü Ankara’da kritik temaslarda bulunacak. NATO’ya üyelik konusunda Türkiye’nin onayını almak için Dışişleri Bakanlığını ziyaret edecek heyete karşı Ankara’nın teklifleri ise hazır.

‘İSKANDİNAV DOSYASI HAZIR’

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal tarafından kabul edilmesi beklenen heyeti oldukça çetin bir müzakere masası bekliyor. Edinilen bilgiye göre, Ankara iki ülkeye yönelik olarak ‘İskandinav dosyası’ hazırladı. Beş temel başlıktan oluşan dosyada, iki ülkenin teröre verdiği destekler, bilgi ve belgelerle masaya getirilecek. Ankara, ‘PKK’lı ve FETÖ mensubu teröristleri Türkiye’ye verin. PKK’nın Suriye kolu YPG’yi terör örgütü kabul edin. FETÖ’cülere ev sahipliğini bırakın. Terör örgütleri ile iltisaklı yapıları kapatın. Söz değil, garanti verin’ taleplerini iletecek.

‘TALEP KARŞILANIRSA SÜREÇ GÖZDEN GEÇİRİLECEK’

Bu beş maddeden taviz verilmeyeceğini belirten diplomatik kaynaklar, talepler karşılanırsa Ankara’nın süreci yeniden gözden geçirebileceğine işaret ediyor. Türkiye’nin isteklerini başkentlerine götürüp, yetkili mercilere ileteceklerini söyleyen kaynaklar “Taleplerimizi dikkate almak zorunda kalacaklar. Bu süreçte belki de birkaç defa Türkiye’ye gidip gelecekler” değerlendirmesini yapıyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...