Tgrt Haber
18 Kasım 2015 17:13

Türkiye'ye yeniden başlama önerisi

AB'nin genişlemeden sorumlu yetkilisi Hahn, Ankara ile durmuş olan AB üyelik görüşmelerine yeniden başlamayı önereceğini söyledi.

Türkiye'ye yeniden başlama önerisi
türkiye, ab,

Avrupa Birliği'nin (AB) genişlemeden sorumlu yetkilisi Johannes Hahn, Brüksel'in Ankara'ya insan hakları konusunda yönelttiği sert eleştirilerinden yaklaşık bir hafta sonra, AB liderlerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirilecek bir zirvede Türkiye ile ilişkilerde yeni bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti.

'DOST ÇEMBERİ' VURGUSU

Hahn, AB sınırlarında bir "dost çemberi" oluşturma çabaları çerçevesindeki girişimlerinin bir parçası olarak bu yılın sonlarına doğru gerçekleştirilecek olan AB-Türkiye zirvesinde Avrupa'ya mülteci akışını azaltmayı öngören bir anlaşmanın sağlanmasının da olası olduğunu belirtti.

ÜYELİK GÖRÜŞMELERİ YENİDEN BAŞLASIN

Reuters'e röportaj veren Hahn, "Türkiye-AB ilişkisinde yeni bir ivme var" dedi ve yıl sonuna kadar Ankara ile durmuş olan AB üyelik görüşmelerine yeniden başlamayı önereceğini söyledi.

UMARIM ZİRVEDE ONAYLANIR

Hahn, "Bu bizim Türkiye ile ilişkimizde kapsamlı bir şekilde yeni bir başlangıç yapmamızla ilgili ve umarım bu da yapılacak zirvede onaylanır" dedi. Son yılların en büyük mülteci kriziyle karşı karşıya olan AB, Erdoğan'ın AB liderleriyle daha üst düzeyde görüşme talebini karşılamak amacıyla da bu zirvenin yapılması önerisinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...