Tgrt Haber
16 Nisan 2018 09:44

Türkler ve Rusları ayırmayı başardık

ABD ve İngiltere ile birlikte Suriye'yi bombalayan Fransa, saldırının hedefinin Türkiye-Rusya- İran ittifakı olduğunu açıkça ortaya koydu. BFMTV’ye röportaj veren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Biz bu operasyon ile Türkler ve Rusları ayırmayı başardık. Türkler kimyasal saldırıyı kınadılar ve ardından operasyonu desteklediklerini söylediler” dedi. Macron ayrıca Türkiye’de Erdoğan, Putin ve Ruhani ile bir araya gelmek için girişimde bulunacağını söyledi.

Türkler ve Rusları ayırmayı başardık
macron,türkiye

ABD ve İngiltere ile birlikte Suriye’yi bombalayan Fransa, saldırının hedefinin Türkiye-Rusya-İran ittifakı olduğunu açıkça ortaya koydu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron “Saldırı ile Türkler ve Rusları ayırmayı başardık” dedi. BFMTV’ye röportaj veren Macron, saldırı ile ilgili bilgiler verdi. Macron, “(Suriye’de) Askeri planda operasyonu başarıyla tamamladık ve kimyasal silah üretimi yapılan ve geliştirilen 3 merkez hedef alındı. Bir merkez ABD ve İngiliz güçleri, biri ABD ve biri de Fransız güçlerince vuruldu. (Esed rejiminin) Kimyasal kapasitesi yok edildi.” diye konuştu.

Rusya’nın, Suriye’de kimyasal silah kullanılmasında Esed rejiminin “suç ortağı” olduğunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e söylediğini belirten Macron, “Biz bu operasyon ile Türkler ve Rusları ayırmayı başardık. Türkler kimyasal saldırıyı kınadılar ve ardından operasyonu desteklediklerini söylediler.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Macron, Suriye krizini çözmek için Fransa’nın tüm ülkelerle konuştuğunu ve yeniden inisiyatif alacağını belirterek, “Eğer Doğu Guta’daki kimyasal saldırı ve çatışmalardaki yoğunluk artmasaydı, ben Türkiye’ye giderek Erdoğan, Putin ve Ruhani ile bir araya gelmeyi planlıyordum. Bu buluşmayı gerçekleştirmek için yeniden girişimde bulunacağım.” dedi.

Macron ayrıca çekilme kararı alan ABD’yi Suriye’da kalmaya kendisinin ikna ettiğini öne sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...