Tgrt Haber
08 Aralık 2016 23:20

Türkmen Komutan Firaz Halep'teki katliamı TGRT Haber'e anlattı

Türkmen Komutan Firaz, Halep'teki son duruma TGRT Haber’e anlattı.

Türkmen Komutan Firaz Halep'teki katliamı TGRT Haber'e anlattı
halep,katliam,

Rusya destekli Esad güçleri, Halep'in doğusunda ilerleyişlerini sürdürüyor. Bu ilerleyiş, kanlı oluyor. Sivil kayıplar artırıyor. Türkmen muhalifler, Halep’teki son durumu, TGRT Haber’e anlattı. dünyaya seslendiler... "bu katliama, bu zulme 'dur' deme zamanı hala gelmedi mi?" diye sordular.

Türkmen Komutan Firaz sözlerine şöyle devam etti; ‘Rusya’nın da uçakları gece gündüz havadan kimyasal silahlarla halkımızı bombalıyor.  

Biz elimizdeki şu basit imkanlarla Esad’ın ve Rusya’nın uçaklarına tanklarına toplarına karşı koymaya çalışıyoruz. Ölülerin büyük kısmı kadın çocuk ve ihtiyar, gördüğünüz gibi an itibariyle hal bu. her yer yıkık çıkık harabe oldu. Tıbbi malzeme yok. İlaç yok, doktorlarımızın çoğu şehit oldu, maalesef durum bu. Buradan bütün dünyaya sesleniyorum: Bu katliama, bu zulme “dur” deme zamanı gelmedi mi hala?

Tabii ki arkamızda Allah razı olsun Türkiye’mizden başka kimse olmadığını biliyoruz.  TGRT Kanalı da sağ olsun. bizim görüntülerimizi yayınlayıp sesimizi dünyaya duyuracak. Muhalifler, halep’te yüzde 75’lik bir toprak kaybına uğrasa da mücadele henüz bitmiş değil… Bizi Halep’ten çıkarmaya çalışanlara cevabımız şu: kadim şehir bizim ana yurdumuz. ata yadigarımız. halep’imiz.’’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...