Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Haziran 2016 14:00

Türkmendağı kuşatılıyor, ağır bombardıman

Suriye Türkmen Meclisi Hatay Şube Sorumlusu Usame Solak, Türkmendağı'ndaki kuşatmanın giderek arttığını belirtti. Solak, AA muhabirine, bölgelerine yönelik saldırıların son iki günde şiddetlendiğini söyledi.

Türkmendağı kuşatılıyor, ağır bombardıman
türkmendağı, bombardıman,

Türkmendağı'nda taş üstünde taşın kalmadığını vurgulayan Solak, "Türkmendağı en zor günlerinden birini yaşıyor. İnsansız hava araçları 24 saat tepeden gözetliyor ve vuruyor. Şu an Türkmendağı'nın elimizde kalan kısmı yanıyor. Dağlar, köyler yanıyor. Her yeri vuruyorlar. Denizden, karadan ve havadan yapılan saldırılar var." dedi.

Türkmendağı ile bağlantının kesildiğini anlatan Solak, insani yardımların geçişi için açılan sınır hattının da yoğun saldırı nedeniyle kapanmak zorunda kaldığını belirtti.

Şehit ve yaralıların olduğunu ifade eden Türkmen temsilci, "Bir köyümüzü daha kaybettik. Saldırıların şiddetini görmeyen anlayamaz. 20 haneli bir köye 1 günde 300 füze düştü. Gitgide Türkmendağı kuşatılıyor. Alanımız daralıyor. Elimizde kalan 3-5 köyü korumak için mücadele veriyoruz." diye konuştu.

Öte yandan, saldırıların devam ettiği Bayırbucak Türkmen bölgesinde dün, Yayladağı sınırına yakın 6 noktada çıkan orman yangını devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...