Tgrt Haber
23 Aralık 2013 12:44

Tutuklu göstericiler açlık grevinde

Ürdün'de, Mısır'daki askeri darbeyi protesto edip, "Rabia afişleri" taşıdıkları gerekçesiyle tutuklanan 3 gösterici açlık grevine başladı.

Tutuklu göstericiler açlık grevinde
Ürdün'de, Mısır'daki askeri darbeyi izinsiz protesto ettikleri,rabia,tutuklu göstericiler açlık grevinde,

Ürdün'de, Mısır'daki askeri darbeyi izinsiz protesto ettikleri ve "Rabia afişleri" taşıdıkları gerekçesiyle tutuklanan 3 göstericinin açlık grevine başladığı bildirildi. Sanıkların avukatı Abdulkadir el-Hatib, yaptığı açıklamada, Mısır'daki askeri darbeyi protesto ettikleri ve ellerinde darbe karşıtı gösterilerin sembolü "Rabia işareti"nin yer aldığı afişler taşıdıkları gerekçesiyle tutuklanan Hammam Kafişe, Eymen el-Behravi ve Ziyauddin eş-Şelbi'nin açlık grevine başladığını ve serbest bırakılana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.
Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne müvekkillerinin kefaletle serbest bırakılması talebiyle 10 defa başvurduklarını ancak olumlu sonuç alamadıklarını ifade eden Hatib, aynı taleple mahkemeye bugün tekrar başvuracaklarını kaydetti.Mısır'daki askeri darbeyi protesto amacıyla gösteri düzenleyen ve ellerinde darbe karşıtı gösterilerin sembolü "Rabia işareti"nin yer aldığı afişler taşıyan 3 gösterici, eylül ayında çıkarıldıkları Devlet Güvenlik Mahkemesince tutuklanmıştı. Eylemciler, "İzinsiz eylem yapmak ve Mısır devleti ile ilişkilerin zedelenmesine zemin hazırlamak" suçlamasıyla yargılanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...