Tgrt Haber
30 Aralık 2015 23:55

'Tutunacak tek dalımız Türkiye'dir'

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, 'Tutunacak tek dalımız devleti ile milletiyle Türkiye'dir' dedi.

'Tutunacak tek dalımız Türkiye'dir'
türkiye, suriye,

Mustafa, Sinop Üniversitesince Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi'nde (SUBİTAM) düzenlenen "Güncel Gelişmeler Işığında Suriye Türkmenleri" konulu konferans verdi.Beş yıldır Suriye'de önemli bir savaş verdiklerini ifade eden Mustafa, Suriye Türkmenleri'nin adalet ve bağımsızlık isyanının, bugün bambaşka bir noktaya taşındığını söyledi.Suriye Türkmenleri'nin sessiz sedasız katledildiğini, zorla göç ettirildiğini dile getiren Mustafa, "Küresel güç odakları kozlarını Suriye'de paylaşıyorlar. Böyle bir ortamda asıl zararı masum siviller görüyor, maalesef ki en büyük zararı da Suriye Türkmenleri görmektedir" diye konuştu.

Mustafa, Suriye'deki savaşın tek taraflı bir savaş olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Savaş sadece sahada yürütülmemektedir. Atılan her bomba geçmişimizi silmek ve yok etmek içindir. Ne kadar uzak kalmış olsak da kaderimiz de geleceğimiz de bir ve tektir. Tutunacak tek dalımız devleti ile milletiyle Türkiye'dir. Allah'ın izniyle bu kirli oyunu bozacağız. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Vatanımızı bırakacak değiliz. Birliklerimiz son neferine kadar savaşmada kararlıyız." Konferansı Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, davetliler, akademisyenler ve üniversite öğrencileri dinledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...