Tgrt Haber
04 Eylül 2022 11:54 - Güncelleme : 04 Eylül 2022 12:09

Tüyler ürperten keşif! 'Kadın vampir' cesedi bulundu

Arkeologlar Polonya’da ‘kadın vampir’ mezarı buldu. Mezardaki kalıntılarda ortaya çıkan detaylar bilim dünyasını bile şaşırtmaya yetti.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
Avrupa'da vampir olduğu düşünülen kişiler idam ediliyordu.
Arkeoloji,Vampir
Avrupa'da vampir olduğu düşünülen kişiler idam ediliyordu.

Polonya'da bilim dünyasını şaşırtan bir keşif yapıldı. Arkeologların yaptığı çalışmalar sonucunda "kadın vampir" olarak değerlendirilen iskelet kalıntıları keşfedildi. Köyde, boğazına orak yerleştirilmiş ve ayak parmağına takılan asma kilitle yere sabitlenmiş bir 'kadın vampirin' kalıntıları bulundu. Tüyler ürperten kalıntılar, Pien köyünde bulunan 17. yüzyıldan kalma bir mezarlıkta yapılan arkeolojik çalışmalar sırasında keşfedildi. Araştırmacılar, ayrıca kafatasında yüksek bir sosyal statüye sahip olduğunu gösteren ipek bir başlık olduğunu da kaydetti. 

GERİ DÖNMEMELERİ İÇİN

Araştırmanın ekip lideri olan Torun yakınlarındaki Nicholas Copernicus Üniversitesi'nden Profesör Dariusz Poliński, defin şeklinin olağandışı olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Ölülerin geri dönmesinden korunmanın yolları, başını veya bacaklarını kesmek, ölünün ısırmasını engellemek için yüzünü toprağa çevirmek, yakmak veya bir taşla ezmektir. Orak boyuna öyle bir şekilde yerleştirilmişti ki, ölen kişinin ayağa kalkmaya çalışması halinde büyük olasılıkla başı kesilecekti." 

2015 yılında Drewsko'daki keşfi yapan araştırmacılar şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu defin şekli, ölenlerin mezarlarında kalacağının ve dolayısıyla canlılara zarar veremeyeceğinin garantisiydi. Ancak ölüleri kötü güçlerden korumaya da hizmet etmiş olabilir." 

KİLİT NEYİ SİMGELİYOR? 

Profesör Dariusz Poliński, iskeletin sol ayağındaki asma kilitli ayak başparmağının muhtemelen bir sahnenin kapanışını ve geri dönüşün imkansızlığını simgelediğini söyledi.  Ölümsüzler hakkındaki efsanelerin kayıtları, Paskalya Avrupa'sında 11. yüzyıla kadar uzanıyor. İnsanlar, ölülerin kan emici canavarlar olarak yüzeye çıkıp yaşayanları korkutmasından veya öldürmesinden endişe ediyordu.

Tüyler ürperten keşif! 'Kadın vampir' cesedi bulundu

İDAM EDİLDİLER 

İngiliz basınında yer alan habere göre, ölen kişinin kafatasına metal bir çubuğun veya bir kazığın dikildiği mezarlar hayli fazla. Bunun nedeni kişinin ölü kalmasını sağlamak. Özellikle de Slav halkı arasında vampir efsaneleri o kadar artı ki vampir olduğu düşünülen insanların idam edildi.  Özellikle intihar eden kişilerde vampirizmden şüphelenilirdi ve ölümden dirilmelerini önlemek için vücutları parçalanırdı.

Tüyler ürperten keşif! 'Kadın vampir' cesedi bulundu

VAMPİR EFSANELERİNİN ORTAYA ÇIKIŞI

Bu efsaneler çoğu zaman vücutların nasıl çürümeye başladığına dair bilimsel verilerin olmayışıyla ortaya çıktı. Bir cesedin derisi küçüldükçe, dişleri ve tırnakları uzamış gibi görünebilir. Ve iç organlar bozulurken, burun ve ağızdan koyu renkli bir sıvı sızabilir. Bu sürece aşina olmayanlar, bu sıvıyı kan olarak yorumlayacak ve cesedin onu canlılardan içtiğinden şüphelenecekler.

Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...