Tgrt Haber
03 Kasım 2021 09:32 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:50

Twitch 'kara para aklama' iddialarıyla ilgili harekete geçti

Twitch’den Türkiye'deki kullanıcıların kara para akladığı iddialarına ilişkin açıklama geldi. Yaptığı açıklamada 150 kişiye karşı harekete geçtikleri bilgisini paylaştı.

Twitch 'kara para aklama' iddialarıyla ilgili harekete geçti
Twitch,Kara para aklama,video paylaşım,oyun sitesi

Canlı yayın ve oyun platformu olan Twitch, dünyanın en büyük e-spor ve oyun haber sitelerinden biri olan Dexerto'ya bir açıklama yaptı. Türkiye'deki kullanıcıların kara para akladığı iddialarına ilişkin150 kullanıcının para kazanma araçlarını su istimal etmesi nedeniyle harekete geçtiklerini belirtti. Şirket sözcüsü, Twitch topluluğunda Türkiye'deki kullanıcıların nasıl para kazandığına dair kaygıların ortaya çıktığını ve gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Açıklamada aynı zamanda dolandırıcılık mağduru olan herkesin şirkete ulaşması gerektiğine değinildi. Yerel kanunları ya da Twitch kurallarını ihlal eden bütün kullanıcıların tespit edilmesi ve platformdan kaldırılması için çalışıldığının altı çizildi. 

NE OLMUŞTU?

Türkiye'de Twitch'te kara para aklama ve dolandırıcılık ağının kurulduğu iddia ediliyordu. Çoğunluğu Türkiye'den olmak üzere Twitch üzerinden 9.8 milyar dolar gibi bir miktarın aklandığı öne sürülüyor.

Twitch 'kara para aklama' iddialarıyla ilgili harekete geçti

AZ TAKİPÇİ ÇOK PARA 

 İddialar Amazon'un sahip olduğu Twitch platformunun hacklenmesi sonucu ortaya çıktı. Hackerlar, platforma ait büyük bir veri setini internet ile paylaştı ve Twitch'teki yayıncıların ne kadar para kazandığı meydana çıktı. Bu veri setinin paylaşılması sonucu Türkiye'de az takipçisi olan çok sayıda kullanıcının büyük miktarlarda para kazandığı görülmüş, bu da kara para aklama ve dolandırıcılık iddialarının ortaya çıkmasına neden olmuştu. Hack sonucunda 50 takipçisi olan hesaplara, kimi kullanıcılar tarafından yüksek miktarlarda bağış yapıldığı ortaya çıktı.  Bazı hesaplara günlük olarak bin doların üzerinde para gönderildiği tespit edildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...