Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Eylül 2021 16:51

Twitter'dan engellemeler için yeni mod

Sosyal medya platformu Twitter, kötü niyetli kullanıcıların gönderilerini engellemek için yeni bir 'Güvenlik modu' getiriyor.

Twitter'dan engellemeler için yeni mod
twitter,,sosyal medya,

Son zamanların tartışmalı sosyal medya platformu Twitter, güvenlik ve kötü niyetli paylaşım konusunda yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Kullanıcıların kötü niyetli gönderileri görmesini engellemeyi amaçlayan yeni bir güvenlik modu eklenecek.

Yeni mod sayesinde hakaret veya nefret dolu söylemler gibi olumsuz, zararlı olma potansiyeline sahip bir dil kullanılan gönderileri, istenmediği halde davetsiz bir şekilde etkileşime giren hesapları otomatik olarak engelleyecek. Bu otomatik engelleme 7 gün boyunca sürecek, gönderinin asıl sahibi bu gönderileri görmeyecek.

TAKİPTEN MEN EDİLECEK

Bir kullanıcı engellendiğinde ise hesaba doğrudan mesaj veya gönderi gönderemeyecek, tweetlerini gören hesap sahini takip etmekten de men edilecek. Şimdilik Twitter bu özelliği iOS, Andorid ve tarayıcılarda küçük bir kiteleye sunacak. Test aşamasının ardından iyileştirmelerle tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak. Kullanıcılara bu özelliği açıp açmama seçeneği sunulacak.

Twitter kişilerin takip ettiği ya da düzenli etkileşimde bulunduğu hesapların otomatik engelleme filtrelerine takılmaması için güvenlik modunun mevcut ilişkileri de hesaba katacağını belirtti.

ENGELLENEN KİŞİ SÜREYİ ÖĞRENEBİLECEK

Öte yandan engellenen kişi ne kadar süreyle engellendiğini öğrenebilecek. Bu sayede otomatik engellenen hesaplarda hata olması halinde düzeltmeye gidilecek.

 

Yaptığı duyuruda Twitter "Bunu her zaman doğru uygulayamayacağız ve hatalar yapabiliriz" diyerek "tespit etme yeteneklerini geliştirmek için Güvenlik Modu sistemlerinin doğruluğunu düzenli olarak izleyeceklerini" söyledi.

Şirket, platformunda “sağlıklı sohbetleri" teşvik etme yönünde daha geniş bir girişim kapsamında söz konusu özelliği tanıttığını söyledi.

Twitter'ın Birleşik Krallık Kamu Politikası Başkanı Katy Minshall "Kullanıcıların Twitter'daki güvenlik deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olması yönünde adımlar attık fakat her zaman yapılacak daha fazla şey var" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...