Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Kasım 2014 17:21

UAEA'dan İran raporu

UAEA, İran'ın nükleer faaliyetleri konusundaki şüpheleri gidermek için çaba göstermediğini bildirdi.

UAEA'dan İran raporu
uaea, iran, iran raporu,

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın nükleer faaliyetleri konusundaki şüpheleri gidermek için çaba göstermediğini bildirdi.

UAEA tarafından bugün yayımlanan bir raporda, İran'ın nükleer faaliyetleri konusundaki şüpheleri gideremediği ve bunun İran ile 5+1 üyeleri arasında kapsamlı bir çözüm bulma amacıyla yürütülen nükleer müzakere çabalarına olumsuz etkileyeceği bildirildi.

Tahran'ın UAEA'nın iki ay öncesinden araştırma yapmayı planladığı iki özel alanda bilgi sunmadığı kaydedilen raporda, "İran, ajansın pratik önlemleri açığa kavuşturması için hiçbir açıklama sunmamıştır" denildi.

Raporda, İran'ın iki pratik önlemi ağustos ayı sonunda hayata geçirmek üzere mutabık olduğu ancak bunların halen yerine getirilmediği vurgulandı ve  UAEA ile İran arasında tıkanmanınnükleer müzakerelere zarar vereceği kaydedildi.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında varılan anlaşmalara göre, nükleer müzakerelerde 24 Kasım 2014 tarihine kadar bir sonuca ulaşılması öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...