Tgrt Haber
17 Ağustos 2021 12:10

Uçağa tutunarak kaçmaya çalışan Afgan'ın cansız bedeni görüntülendi

Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçmak isteyen Afganlar, tahliye uçaklarının tekerleklerinde yolculuk yapmaya kalkıştı. Dehşete düşüren görüntüler ortaya çıkarken bir Afgan'ın C17 kargo uçağının iniş takımlarında Afgan’ın cansız bedeni görüntülendi.

Uçağa tutunarak kaçmaya çalışan Afgan'ın cansız bedeni görüntülendi
afganistan,taliban,kabil

Afganistan’da Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkeyi terk etmek isteyen binlerce kişi dün Kabil Havaalanı'na akın etmişti. Birçok ülkenin tahliye operasyonlarını yürüttüğü havaalanına yetkisi olmayan binlerce sivilin duvarları aşarak girmesi havaalanında panik ve kaos yaşanmasına yol açarken, bazı Afganların hayatlarını kaybetmek pahasına uçaklara tırmanmaya çalışması ile şok eden anları ortaya çıkarmıştı.

Uçağa tutunarak kaçmaya çalışan Afgan'ın cansız bedeni görüntülendi

Dün havalimanında çekilen bir görüntüde, uçağın kanadına tutunarak kaçmaya çalışan kişilerin uçağın kalkışından kısa bir süre sonra düştüğü görülmüştü. Havalimanında yaşanan insanlık dramına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Bugün ortaya çıkan ve uçağın içinden çekilen görüntüde, uçağın kanadına tutunan Afgan’ın cansız bedeni görüldü. Ayrıca iniş takımlarına tutunan diğer Afganlara ait cansız beden parçalarının da iniş takımlarında bulunduğu kaydedildi.

Uçağın mürettebatı, uçağın tekerlek bölmesinin içinde asılı kalan cesetlerin iniş takımlarında arızaya neden olduğunu ifade etti. Arıza nedeniyle uçağın acil iniş için Katar'a yönlendirildiği bildirildi.

UÇAKTAN YERE ÇAKILDILAR

Öte yandan dün de Kabil'den korkunç görüntüler geldi. Bir tahliye uçağı havalandıktan sonra uçağın tekerleklerine ya da kanatlarına tutunarak ülkeden kaçmaya çalışan iki kişi, yere çakıldı. O anlar kameralara yansıdı.

Tehran Times'ın haberine uçaklarda yer bulmaya çalışan pek çok kişi kapılar kapandıktan sonra bile uçaklara tırmanmaya çalıştı. Kendilerini uçağın tekerleğine bağlayan iki kişi kalkıştan hemen sonra uçaktan düştü. Saniye saniye kaydedilen görüntüler kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...