Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2014 18:31

Ugansk'tan dumanlar yükseliyor

Ukrayna ordusunun, Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde olduğu için kuşattığı Lugansk'ın hemen yer yerinden, dumanlar yükseliyor.

Ugansk'tan dumanlar yükseliyor

Ukrayna ordusunun Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde olduğu için yaklaşık bir aydır tamamen kuşattığı doğu kenti Lugansk'ın hemen yer bölgesinde alevler, dumanlar yükseliyor.

Ordu birlikleri, Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki binaları havadan vurmayı sürdürüyor. Ukrayna askerleri ayrılıkçıların saklandığını düşündüğü ormanlık alanlara da uçaklarla bomba bırakıyor.

Lugansk itfaiye ekipleri de vurulan yerlerde başlayan yangınları söndürmek için çalışıyor. Top atışlarının hedefinde bazen bir ev bazen de bir araç oluyor. Sokaklarda çok sayıda vurulmuş, yanmış araç görmek mümkün. Harabeye dönmüş binaların arasında kimi Lugansklı, kapısını, penceresini onarmak için uğraşıyor.

Sabah saatlerinde az sayıda açılan dükkünların kapıları öğleden sonra kapanıyor. Halk zorunlu olmadıkça sokağa çıkmıyor, sığınıklarda yaşıyor.

Çatışmalar nedeniyle altyapının zarar gördüğü Lugansk'a haftalardır elektrik ve su verilemiyor. Vatandaşlar, yangın söndürmek için kullanılan borulardaki suları bidonlarla evlerine taşıyor. 

Kentin her noktasında çöp yığınlarını görmem mümkün. Günde birkaç saat açılan eczanelerin önünde kuyruklar oluşuyor. Şehirdekiler dünya ile iletişim kuramıyor. Lugansk sakinleri, sinyali yakalabilmek için gözleri ellerindeki mobil telefonda bazen bir noktada toplanıyor, bazen farklı yerlerde geziniyor.

Binlerce vatandaşın terkettiği şehirde, ordunun topçu ateşi giderek artıyor. Operasyonunları yoğunlaştıran askerler, Lugansk'ta, mayıs ayından bu yana ilk kez bir kontrol noktasında Ukrayna barağı dalgalandırabildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...