Tgrt Haber
27 Ekim 2021 23:28

Uğur Şahin boynundan çıkarmadığı kolyesinin hikayesini anlattı

Koronavirüse karşı ilk aşıyı geliştiren BioNTech firmasının kurucu ortağı Uğur Şahin, boynundan çıkarmadığı kolyesinin hikayesini ilk defa anlattı.

Uğur Şahin boynundan çıkarmadığı kolyesinin hikayesini anlattı
uğur şahin,biontech,kolye

Geliştirdiği aşıyla Kovid-19'la mücadeleye büyük katkı sağlayan Türk bilim insanı Uğur Şahin, bu kez özel hayatıyla ilgili açıklamalarıyla gündeme geldi.

Alman BioNTech firmasının kurucu ortağı olan Uğur Şahin, ekran önünde olduğu tüm görüntülerde boynuna taktığı kolyesiyle dikkat çekiyordu. Küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Almanya'ya yerleşen ve ürettiği Kovid-19 aşısıyla adını dünyaya duyurmayı başaran Şahin'in boynundan çıkarmadığı kolyesi de merak konusu olmuştu. 

"ANNEM HER ZAMAN TAKIYORDU"

Başarısı kadar siyah ipli kolyesiyle de konuşulan Uğur Şahin, o kolyesinin sırını ilk defa paylaştı. Şahin, verdiği bir röportajda "Biz Türkler nazara inanırız. Annem nazara inanıyordu ve her zaman bu nazar boncuğunu takıyordu ve öyle kaldı. İnşallah yardım eder" açıklamasını yaptı.

Uğur Şahin boynundan çıkarmadığı kolyesinin hikayesini anlattı
Uğur Şahin'in nazar boncuklu kolyesi

BAŞARILARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Koronavirüse karşı aşı çalışmalarından dolayı Almanya'nın en büyük nişanı olan Liyakat Nişanı’na layık görülen Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci, yakın zamanda ise İspanya’nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri'nde teknik ve bilimsel dalda ödüle layık görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...